1 leje? Przecież jest na minusie...
1 leje? Przecież jest na minusie...
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
jest na minusie bo komp obcina dawkę czyli rozpylacz zaczyna puszczać
Czytając poprzednie posty wydaje mi się, że minus kompensuje plus... a plus jest laniem
Wygląda na to, że źle to wszystko zrozumiałem... hm?
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Cieszy mnie taka odpowiedź :-)
Z autem nic się nie dzieje poważnego. Po odpaleniu po nocnym postoju słychać dźwiek podobny do dźwięku pracy wtrysków gazowych (takie cykanie), więc postanowiłem sprawdzić korekty.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam.
Korekty moich wtrysków na wolnych obrotach, temp cieczy chłodzącej ok 70 st C
Cylinder 1 min -0,01 max +0,14 mm/w
Cylinder 2 min -0,69 max -0,65 mm/w
Cylinder 3 min +0,32 max +0,55 mm/w
Cylinder 4 min +0,14 max +0,22 mm/w
Czy te wartości są ok ?
"Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."
"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"
Czy korekty wtrysków jak u kolegi xmy mogą powodować delikatne wahanie obrotów na biegu jałowym? Co prawda u mnie żadna wartość nie przekracza 1, drgania wewnątrz kabiny nie są wyczuwalne. Nie zawsze to wahanie występuje, często po nagrzaniu się silnika całkiem ustępuje. Podczas jazdy na drugim biegu bez gazu zdarza się, że auto bardzo lekko poszarpuje, tzn da się wyczuć, że praca silnika nie jest idealnie płynna. Bardzo mnie to drażni drażni ;/
Klapy na miejscu, EGR nie zaślepiony.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Myszkin, zostaw wtryski w spokojujest jak najbardziej OK.
Jeżeli chcesz lepiej spać to użyj lepszego paliwa lub jakiś środek na wtryski typu STP- może lekko się poprawi.
"Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."
"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"