A ja mam problem ze szarpie przy puszczaniu gazu... co to może być??
A ja mam problem ze szarpie przy puszczaniu gazu... co to może być??
W kwestii "nowe czy używane" to pamiętaj kolego że używaną poduszkę już masz.
Mi bardzo podobnie telepie silnikiem. wymieniłem prawą poduchę na nową i była wyraźna poprawa. obecnie nie jest źle, ale ciągle telepie. Sprzęgło łapie u góry. Ani trochę się nie ślizga. Często jak jest nawet lekko mokry asfalt zjeżdżając z ronda, klepa na dwójce i 225 laczki zrywa bez zająknięcia. Często nasłuchuję tych specyficznych stuków koła dwumasowego i nic. A dalej telepie przy ruszaniu. jeszcze wymienie ten drążek u góry silnika bo jak tak patrzę na niego to mam wrażenie, że on też dorzuca swoje trzy grosze.
Dzisiaj dotarła do mnie ta używana poducha z Lancii i przed momentem skończyłem ją zakładać.
Iiiii
jestem pozytywnie zaskoczony, żeby nie powiedzieć , że jestem w szoku jaka zauważyłem poprawę.
Silnik po odpaleniu pracuje równiutko, wogóle się nie trzęsie.
Wiadomo jakies tam mikro drgania posiada , ale trzeba się przyjżeć , żeby zauważyć , że do 14 letni klekot.
Teraz ten silnik zachowuje się jak na limuzynę przystało. Przedtem jakoś sprawiał wrażenie zmęczonego przez życie a teraz lux.
Poducha mi się trafiła z 2003 roku Ricami originali, więc jest dobrze. Guma jest sztywna, jednak patrząc na nią widać jak tłumi drgania.
Strach pomyśleć co będzie jak wymienie poduchę skrzyni![]()
Jutro jazda próbna!
[C
Ale masz fart![]()
Dokladnie... ja kupiłem używki i zrobiłem 5tysi i juz mnie krew zalewa...
silnikiem szarpie po odpuszczeniu gazu i na wolnych obrotach widać jak nim telikatnie "tłucze"
Konrad nie jest przecież powiedziane , że to musi byc tylko i wyłącznie wina poduszek.
Być może u Ciebie jest coś ze sprzęgłem , lub dwumasą- w którą 2.0 TS w modelu 166 jest wyposażony.
Myślę, że gdyby to były poduszek to po zmianie na używki byś miał spokój a skoro się nie poprawiło. Ja mam diesla wieć znająć skłonności tych silników do wibracji podejrzewałem , że może któraś poducha sie wytłukła i ją wymieniłem.
Dwumasa i sprzęgło tak jak było nieświeże tak pozostało i nadal przy gaszeniu troszke szarpnie, ale nie ma juz telepania na wolnych obrotach silnikiem.
PRzyjżyj sie sprzęgłu 166 to ciężkie auto i sprzęgła dostaja w pi...e przecież w tych autach.
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 21-03-2013 o 21:25
[C
Sprzęgiełko nowe Valeo
fakt faktem ze możesz mieć rację i nie kłócę sie nawet
tylko kwesta jak sprawdzić 2mas tak na aucie czy jest on sprawny czy nadaje się do wymiany/regeneracji??
Musisz zrzucić skrzynię i sprawdzić luzy. Są dopuszczalne odchyłki, jeżeli się w nich nie zmieścisz to znaczy że masz do wymiany.
innego sposobu nie ma??