Nie bo wtedy latwo je uszkodzic - mowie lepiej odczekac kilka dni az wroca do normy. Jest na to duza szansa.
Nie bo wtedy latwo je uszkodzic - mowie lepiej odczekac kilka dni az wroca do normy. Jest na to duza szansa.
Witam,problem z czujnikami,mam przód tył,po załączeniu nad głową czujników led nie świeci a i słychać długi pisk,po wrzuceniu wstecznego nic sie nie dzieje ale czujniki wszystkie "cykają",nie wyświetla sie żaden komunikat,nie mogę się połączyć z czujnikami w fesie,w inf can wyświetla Węzeł czujnika parkowania (NSP): NieobecnyWęzeł czujnika parkowania (NSP): Nie aktywny
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...#ixzz2OpcExMDJ
kuknąłem na centralkę w bagażniku wszystko z góry ok
co to morze być?centralka kaput?tylko że czujniki wibrują?
Jak sprawdzić czy wiązka jest ok, tzn. czy kable nie są gdzieś poprzerywane. Aktualnie mam wiązkę z czujnikami w domu, bo dałem zderzak tylny do poprawek lakierniczych. Mam multimert, ale nie bardzo wiem jak sprawdzić czy wszystkie kable przewodzą prąd. Do czego podłączyć wiązkę żeby można było sprawdzić napięcie na kablach?
A mi po myjni juz jakis czas temu przestaly dzialac czujniki z tylu (wedlug fesa). Dzialaja dopiero jak jest powyzej mniej wiecej 10 stopni. Bylem u elektryka i on sprawdzil kostke pod zderzakiem, tam wszystko ok
Zaproponowal zrzucenie zderzaka bo mogk pasc ktorys czujnik lub jest gdzies wilgoc przy kostce, ale musze kupic czujnik zeby mniec ewetualnie od razu na podmiane.
Czy da sie cos zrobic bez sciagania zderzaka? Roznie to moze byc, zaraz go porysuja przy demontazu czy cos...
A moze sprobowac psiknac w okolice czujnikow np, sprezonym powietrzem?
Mam nauczke, zeby nie kierowac strumienia wody z myjni bezdotykowej zbyt blisko czujnikow
Wysłane z mojego Full AOSP on Rk29sdk za pomocą Tapatalk 2
Witam, posiadam alfe 156 JTS 2004r. i mam problem z tylnimi czujnikami parkowania, kiedy wrzucam wsteczny bieg to przez chwile piszczy czyli sygnalizuje wbity wsteczny nastepnie cichnie i kiedy podjezdzam do przeszkody to zero jakichkolwiek sygnalów zblizania sie do przeszkody, prosze was o pomoc albo o jakies wskazowki na temat tego co mogłbym zrobic zeby to dzialalo jak nalezy pozdrawiam alfoholikow![]()
Nie wiem czy masz podpięte czujniki do komputera (fabryczne) czy montowane gdzieś później i jak to jest w 156. Moje są oryginale i montowane jako opcja. Ostatnio czujniki parkowania tylne wyłączyły się całkowicie. Żadnych komunikatów albo błędów w FES-ie. Tak jakby w ogóle ich nie było. Sprawdzałem kostkę i była ok. Pomógł reset kompa przez odłączenie klemy z akumulatora na chwilę. Wszystko wróciło do normy.