Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 102

Temat: Porównania, spostrzeżenia dot. 146. Użytkowanie codzienne, prowadzenie.

Użytkownik Romeo Avatar Jester
    Mieszka w
    Wrocław/Włodawa
    Auto
    AR 146 1.4 bx

Domyślnie

ja mam 8v i teraz pakuje się w remont progów i podłogi
    If you just let me I'll find a way
    To ease your mind and for you to stay
    And I will untie all the ropes
    It's hard for me but believe me, I'm trying.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Alucard30
    Mieszka w
    Mazowieckie
    Auto
    2.4 JTD ++

Domyślnie

Boxer warty ratowania za każde pieniądze,chociaż wiadomo że to spore nakłady finansowe jak na teoretycznie niewielki silnik.
    Ostatnio edytowane przez Alucard30 ; 28-03-2013 o 08:16

Użytkownik Embrion Avatar wodnik
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    alfa 146 1.6 boxer

Domyślnie

Jeżdżę Boxerką od kilku lat sredni przebieg to 20000 tys rocznie,kupiłem ją zadbana sprowadzona z Włoch nie jestem fanatykie,nie kombinuje z autem to znaczy jakiś tuning itd uważam że auto swietnie spisuje się w zakrętach ze tak powiem kładzie się w nich płynne wyjścia z nich itd najbardziej mi się podobaja dojści do zakrętów auta jadące za mna odpuszczają nawet mój szwagier który twierdzi ze składa sie to auto jak kazde inne no ale cóz tak to jest jak się ma lagune zaznaczam ze nie szaleje tym autkiem spala nie dużo zjeździliśmy z moja Julka świętokrzyskie,górny ślask,no i małopolske aha był bym zapomniał o podkarpackim autko swietne zostanie u mnie do końca swoich dni ma to zapewnione Chciał bym jeszcze zaznaczyc że nie byłem przekonany co do kupna tego samochodu nie czytałem o nim i td ale po tych kilku latach szczerze polecam ten model

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał wodnik Zobacz post
    Jeżdżę Boxerką od kilku lat sredni przebieg to 20000 tys rocznie,kupiłem ją zadbana sprowadzona z Włoch nie jestem fanatykie,nie kombinuje z autem to znaczy jakiś tuning itd uważam że auto swietnie spisuje się w zakrętach ze tak powiem kładzie się w nich płynne wyjścia z nich itd najbardziej mi się podobaja dojści do zakrętów auta jadące za mna odpuszczają nawet mój szwagier który twierdzi ze składa sie to auto jak kazde inne no ale cóz tak to jest jak się ma lagune zaznaczam ze nie szaleje tym autkiem spala nie dużo zjeździliśmy z moja Julka świętokrzyskie,górny ślask,no i małopolske aha był bym zapomniał o podkarpackim autko swietne zostanie u mnie do końca swoich dni ma to zapewnione Chciał bym jeszcze zaznaczyc że nie byłem przekonany co do kupna tego samochodu nie czytałem o nim i td ale po tych kilku latach szczerze polecam ten model
    Kolejny przykład że jak kupi się nie zajechane auto to nie ma z tymi autami problemów.Nie ważne czy to boxer czy TS.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Embrion Avatar wodnik
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    alfa 146 1.6 boxer

Domyślnie

Zgadzam sie ale druga strona medalu to także dbanie o autko nie tylko lanie do niego i jazda,przeglądy wymiany na czas u mnie co tydzień obowiązkowo maska w górę i przeglądam czy gdzieś coś złego sie nie pojawia po zimie obowiązkowe przeglądy no i przed zimą konserwacje itd a po tych czynnościach autko na pewno sie zrewanżuje pozdrawiam

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał wodnik Zobacz post
    Zgadzam sie ale druga strona medalu to także dbanie o autko nie tylko lanie do niego i jazda,przeglądy wymiany na czas u mnie co tydzień obowiązkowo maska w górę i przeglądam czy gdzieś coś złego sie nie pojawia po zimie obowiązkowe przeglądy no i przed zimą konserwacje itd a po tych czynnościach autko na pewno sie zrewanżuje pozdrawiam
    Popieram i podpisuję się obiema rękoma pod tym co piszesz
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Ogier Avatar marktds
    Mieszka w
    Kamień Pomorski
    Auto
    146 1.9 JTD 99'

Domyślnie

hmm czy u Was też po przekroczeniu magicznej bariery 80 kmh zaczyna szumieć i gwizdać wiatr w okolicy przedniej szyby/słupków ?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Alucard30
    Mieszka w
    Mazowieckie
    Auto
    2.4 JTD ++

Domyślnie

Cytat Napisał marktds Zobacz post
    hmm czy u Was też po przekroczeniu magicznej bariery 80 kmh zaczyna szumieć i gwizdać wiatr w okolicy przedniej szyby/słupków ?
    Szumi ale nie odbiega od innych tej klasy samochodów.
    Sprawdź jak uszczelki się mają, czy mocowania lusterek ten plastik też przylega dobrze.

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa 146 ts 1,4 junior,16v

Domyślnie

Witam wszystkich własnie zostałem posiadaczem Belli 146 ts 16v junior 97r ale niestety od momentu kupna dokładnie 2 tygodnie temu sprzegło zostało mi w podłodze.Sprawdziłem wysprzeglik jest ok ale oringi w pompie raczej do wymiany mam nadzieje że to pomoże.Jeśli ktoś również posiada takie autko bardzo proszę o napisanie na jakie niespodzianki mogę natrafić tzn jakie części w tym modelu lubią się psuć najbardziej .Jak dotąd wiem że mam pilnować stanu oleju.Z góry dziękuję za odpowiedz.Pozdrawiam

Yugo
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Marian Muh Zobacz post
    FES u mnie pokazuje najwyższe osiągnięte obroty 7360 RPM. Przy jednej osobie na pokładzie spokojnie wychodziło 10,5 sekundy kręcąc prawie pod 7kRPM.
    Na czas bardzo duży wpływ ma trakcja na jedynce, ale z wielu prób robionych ze znajomymi w kilku typowych przednionapędówkach (do 150KM) wychodzi, że lepiej popiszczeć niż zamulić start.

Jak czytam takie dywagacje przypomina mi się stary golf 1.6TD którym musiałem wszystkim udowadniać, że diesle też się mogą kręcić wysoko. Czerwone pole kończyło! się na 5,5k a on ciągnał żwawo dalej poza obrotomierz.

akurat tu sie zgodze ja ciągne uniakiem 1.7TD do 6.5k obrotów i masz 100% racji co pare podkładek może zrobić z obrotami hehe