czysciłem czujnik ciśnienia i kolektor, mysle ze moze u mnie ktoś już coś tam grzebał, bo podobno jest ustawiana seryjnie na 1.2, a u mnie puszcza 1.0 mimo podniesionego raila.
czysciłem czujnik ciśnienia i kolektor, mysle ze moze u mnie ktoś już coś tam grzebał, bo podobno jest ustawiana seryjnie na 1.2, a u mnie puszcza 1.0 mimo podniesionego raila.
jeśli ktoś ci ruszał sztangę to tu na pewno znajdziesz rozwiązanie, tylko najlepiej sprawdzaj po jednym obrocie.
pytanie następne jak się reguluję tą sztangę bo nie mam pojęcia :/
Nie grzebałem w JTD, ale w Volvo-wskim TD04 ściąga się zawleczkę, zdejmuje się z wihajstra, wkręca/wykręca cięgno. Nie umiem tłumaczyćGeneralnie chodzi o to, żeby zwiększyć napięcie sprężyny, dzięki czemu osiągane ciśnienie mniej uchyla zawór WG. Albo trzeba kupić mbc
![]()
Zakupie chyba to mbc tylko boje się o odpowiednie ustawienie żeby nie zniszczyć turbosprężarki. Młody 2788 masz jakieś doświadczenie z tymi zaworkami?
Jeszcze jutro jeden fachowiec ma mi coś podpowiedzieć bo ma przemyśleć temat ale innej póki co innej opcji niż mbc nie widzę, myślałem że regulacja na tej sztandze załatwi mój problem ale niestety zonk nic tam nie ma.
Teraz to widzę to tak że z wieku/przebiegu ta sprężyna się rozluźniła/zmiękczyła i puszcza wcześniej ciśnienie, bo podniesione paliwo nie wpływa na ciśnienie.
Ostatnio edytowane przez xakner ; 04-04-2013 o 22:01
zamówiłem takiego:
http://img10.allegroimg.pl/photos/or.../01/3138450170
A jak mamy w JTD mocowany "grzyb" do korpusu turba? Może jakieś podkładeczki by wystarczyły?
Oj nie wiem czy będziesz zadowolony z tego mbc
Spodziewaj się częstych overboostów, ciężki temat podnoszenie doładowania blisko granicy przeładowania...
z tego mbc będę niezadowolony czy ogólnie z mbc? Planuje 1,2bara, tyle dmuchają cf2 po chipie i dopiero upuszcza ciśnienie, u mnie przy 1 bar i na dodatek bardzo wczesnie.
2ga opcja to wyjecie tej "gruszki" i sztangi i skrócenie jej + nagwintowanie + nakręcenie regulacji, znalazłem dziś coś takiego ale chyba wole zobaczyć to mbc..