Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Temat: Klima w zimie

Użytkownik Romeo Avatar Xofer
    Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał ANET Zobacz post
    Ale u mnie jak najbardziej zostaje dalej 164 chodż jestem troszkę przyłamana pewnych części nie ma w swojej ofercie nawet serwis,do zakichanych VW jest wszystko czemu Alfy są tak traktowane po macoszemu nawet przez swoich producentów.
    Co potrzebujesz ?

Użytkownik Romeo Avatar ANET
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

Np.poduszkę skrzyni biegów,tulejki do mocowania górnego silnika,napinacz mechaniczny rozrządu oraz myślałam że założe nowe gumy na barany.

- - - Updated - - -

Sprawdziłam ASO,Impergum we Włoszech,Allegro i wiele innych żródeł używki nie chcę bo mam w samochodzie.

- - - Updated - - -

A napinacz mechaniczny jest w Austrii,Niemczech mam nawet namiary na te ASO ale czy sie dogadam z nimi i jaką kasę krzykną to też nie wiem.

Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Np.poduszkę skrzyni biegów,tulejki do mocowania górnego silnika,napinacz mechaniczny rozrządu oraz myślałam że założe nowe gumy na barany.

- - - Updated - - -

Sprawdziłam ASO,Impergum we Włoszech,Allegro i wiele innych żródeł używki nie chcę bo mam w samochodzie.

- - - Updated - - -

A napinacz mechaniczny jest w Austrii,Niemczech mam nawet namiary na te ASO ale czy sie dogadam z nimi i jaką kasę krzykną to też nie wiem.
    Mi się udało kupić nową poduszkę skrzyni, silnika, tuleje mocujące silnik. Fakt faktem szukałem długo ale się znalazło, wyślę Ci jutro namiar na PW skąd to brałem.

Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

Koledzy mylicie się i to okropnie wszystkie poduszki 164 ma olejowe i opczajiłam temat od początku do końca,zostaje mi tylko regeneracja górnych mocowań i poduszka skrzyni.

- - - Updated - - -

Nie ma w ASO w Bielsku i całym kraju Rafał.

Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Koledzy mylicie się i to okropnie wszystkie poduszki 164 ma olejowe i opczajiłam temat od początku do końca,zostaje mi tylko regeneracja górnych mocowań i poduszka skrzyni.

- - - Updated - - -

Nie ma w ASO w Bielsku i całym kraju Rafał.
    Nie ma że nie ma ... Na ASO świat się nie kończy - reflektory których nie ma nigdzie udało mi się kupić po 99zl za sztukę/nowy oryginał Bosch. Taka tulejka może leżeć w "jakiś" sklepie motoryzacyjnym jako leżak. Problem w tym, że trzeba szukać godzinami,tygodniami i dniami. Jak szukałem kompresora to poświęcałem temu godzinke dziennie przez dwa tygodnie

Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

Kolego pracuję w motoryzacji 14 lat mój mąż o od 1995 sprawdzilismy już wszystko co się dało tylko cud nas ratuje!!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Cytat Napisał Xofer Zobacz post
    Nie wiem jak w auto-serwisach. Bynajmniej firmy, które zajmują się chłodnictwem mają, my mamy - więc i AutoSerwisy powinny mieć bezproblemowy dostęp ale z czynnika R409 trzeba się "rozliczać", nie można sobie napełnić ot tak. Czasami napełniam układ na R12 czynnikiem R134, jednak w niektórych przypadkach R134 powoduje utlenianie uszczelek co może doprowadzić do nieszczelności/zatarcia sprężarki, R12 i 134 pracują zresztą na różnych olejach. Tak czy siak BMW 5 z 92r w rodzinie jeździ na r134 już 5 rok i działa.
    Właśnie naczytałem się dużo na ten temat i jednak wolę nie ryzykować ze 134 bo mam zamiar mieć 100% sprawną klimę a nóż widelec coś padnie...
    Poza tym skąd można się dowiedzieć jaki czynnik mam?? Wtyczki są te stare z gwintem a naklejki nigdzie nie widzę w zasięgu wzroku.

Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

Cytat Napisał kasztelan Zobacz post
    Właśnie naczytałem się dużo na ten temat i jednak wolę nie ryzykować ze 134 bo mam zamiar mieć 100% sprawną klimę a nóż widelec coś padnie...
    Poza tym skąd można się dowiedzieć jaki czynnik mam?? Wtyczki są te stare z gwintem a naklejki nigdzie nie widzę w zasięgu wzroku.
    Nic się nie martw na pewno masz czynnik 134a.innych w tym czasie nie było.