U mnie jak patrzyłem na chwilowe spalanie przy ok 90 km/h to miałem około 5 litrów także może coś nie halo jest z Twoim wozem. Co do wysokiej średniej to wyszła tak dobra z prostego powodu - trasa nie wiedzie przez centrum żadnego miasta, na światałach stanąłem może ze 2 razy a tak to cały czas jechałem i nawet na terenie zabudowanym starałem się nie zwalaniac poniżej 70 km/h a póżniej przyśpieszałem delikatnie do 90 i tak cały czas. Szybciej jechałem tylko jak było z górki albo musiałem coś wyprzedzać. To była więcej jak jazda emerycka, to był ekodriving w najczystszej postaci. Do takiej jazdy prowokował mnie dodatkowo fakt, że kończyło mi się paliwo a nie chciałem już stawać na stacji
Miałem też idealnie przygotowany samochód - świeżo po przeglądzie i wymianie oleju, nawet powietrze chyba mi nabili na maksa bo jakis twardszy się teraz zrobił![]()
Podejrzewam, że niżej przy podobnej średniej prędkości raczej już by mi się nie udało się zejść, chyba że na 16-tkach.
Nie twierdzę że Giulietta pali mi pięć litrów - podałem tylko, że można do takiego wyniku się zbliżyć w ściśle określonych warunkach. Normalnie jak jeżdzę po krajówkach, to przy moim stylu jazdy pali mi nieco poniżej lub powyżej 7 litrów a staram się jeździć bezpiecznie więc zdaję sobie sprawę, że niektórym pali więcej.