Posiada ktos cos takiego nie swieci mi wogole![]()
Posiada ktos cos takiego nie swieci mi wogole![]()
PRZECZYTAŁ, OBADAŁ I ZBADAŁ NOI ZATWIERDZIŁ MAjESTIC
Witam wiem że temat stary jak świat ale poszukuję takiego schematu.nie działą oświetlenie bagażnika, bezpiecznik ok, żarówka również, mikrostyk sprawny, informacje na desce o otwarciu i zamknięciu klapy poprawne. rozumiem iż na jeden z przewodó do mikrostyka powiniem dochodzić + po zwarciu dwóch przewodów + idzie dalej i zapala lampkę?czy jest on sterowany masą z tego czujnika? ewentualnie ktoś może powiedzięc gdzie w lampce w takim wypadku powinien być stały + który przewód bo gdzies muszę mieć przerwę![]()
w klapie lampki nie mam a w bagazniku wtyczka jest dwupinowa....
niestety tylko dwa jak pisałem kolory o ile dobrze poamiętam czerwony i czerwono-pomarańczowy
lampka oświetlenia komory bagażnika oraz lampki w klapie bagażnika oraz czujnik otwarcia klapy zasilany jest równolegle
więc jeśli działa sygnalizacja niezamkniętej klapy bagażnika a nie dział oświetlenie komory a działa lampka w klapie to jest przerwa samej lampki komory, jeśli nie działa nic to czujnik,kiedyś wymieniałem ten mikro styk w zamku, należy tez pamiętać ze oświetlenie bagażnika jest sterowane czasowo i jeśli działa sygnalizacja nie zamknięcia klapy to padnięta może być centralka
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
swialo naprawione okazalo sie iz brakowalo + przy lampce. faktycznie od mikrostyka odchodzi masa ktora wedruje do lampki i na wtyczce przy niej jest na czerwonym kablu. staly + jest na przewodzie czerwono-pomaranczowym ktorego wlasnie u mnie nie bylo. po ponownym doprowadzeniu dziala az milo.
BTW-mikrostk znajdujacy sie w zamku identyczny kosztowal w pobliskim sklepie elektronicznym 2,5zl
Ostatnio edytowane przez demonobiker ; 25-04-2013 o 17:07