DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
A swojej po modach nie testowałeś w kierunku Vmax?
No to nie widziałem![]()
moja 156 1,9Mjet16v 150KM 2004r berlina , 220tys. km przebieg , egr -out :
3 osoby , autostrada a4 przed zjazdem prądy (opole\nysa) jest niezły kawałek płaskiej prostej , alfinka tam szła 235 km\h (licznikowe) - 6.bieg , 4200rpm (gaz do podłogi ) - komp już nie pozwolił więcej , opony 195\65 r15 (czyli średnica większa niż nominalne 185\65) ,
kocham ten silnik i jego chłodnicę oleju![]()
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Ciekawe dlaczego reszta się nie dała
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com
Pamiętajcie, że istotny wbrew pozorom jest też wiatr, i to bardziej niż by się mogło wydawać.
Jadąc 200km/h pod wiatr wiejący 20km/h mamy o 20% większe opory powietrza niż przy jeździe bez wiatru, a jadąc z wiatrem wiejącym 20km/h mamy o 35% mniejsze opory powietrza niż w pierwszym przypadku![]()
Przy tych prędkościach opór aerodynamiczny bierze górę nad oporami toczenia, więc nie ma co się dziwić że raz wyjdzie wynik taki a innym razem inny.
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
a dlugo ci sie rozpedzała SEDICI od 200 do 235? Oglądałem na YT kolesia alfa 1.9 do 200 w miare sprawnie pojechał potem cisnął ile się da, wydawało się że juz nie przyśpiesza ale chyba po minucie powoli doszedł aż do 220 licznikowej prędkości. Gdy ja zauważyłem że prędkość już raczej nie wzrasta to odpusciłem. Ciekawe jakby się zachowała z pedałem w podłodze przez dłuższy czas.. Ale ja raczej nie mam serca tak pałować samochodu więc sprawdzać nie będę. Mi przy 205 w zasadzie pooowoli szlo ale odpuscilem. Nie wiem do ilu by doszła. oponki wezsze miałeś to i lżej miała.