Świetna wiadomość
Dziękuje.![]()
czy ktoś próbował czysczenia wtrysków maszyna Jet Clean Tronic?
http://www.liqui-moly.pl/jct
mam problemy z wtryskami,
True Korekta paliwa (cylinder 1) 2,13 mm3/w
True Korekta paliwa (cylinder 2) -1,47 mm3/w
True Korekta paliwa (cylinder 3) 0,11 mm3/w
True Korekta paliwa (cylinder 4) 1,27 mm3/w
True Korekta paliwa (cylinder 5) -1,68 mm3/w
to przeciętne wartości, często na 1 cylindrze są sporo większe.
Zaproponowano mi czyszczenie układu taką maszyną. Koszt 180zl, opinie w necie niezłe. Ale czy to pomoże przy takich marnych wartościach?
Gdzie Ci to zaproponowali?
Daj znać jak będziesz po, to może i ja się skuszę. Cena dość przystępna.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
taaak, też tak myślałem w pierwszym pomyśle, wymieniam na pierwszym cylindrze i reszta się powinna uspokoić.
ale tu w Legnicy coś mechanicy średnio w tym temacie i odsyłają najlepiej do Krakowa do Gładyska na regenerację. Bo te wtryski są bardzo skomplikowane, bo wymiana końcówki nic nie da etc.
Sam, mimo tutoriala, wolę się nie zabierać. Inna sprawa- to gdzie dostać te końcówki??
magil, zaproponowano mi w Legnicy
pampik, czytałem ten temat, user który to robił był zadowolony, ale on już miał niezłe korekty przed czyszczeniem.
Damianosl jak sprawdzałeś korekty? Masz jakieś odczucia że auto szarpie, nie ma mocy?
Proponowałbym najpierw zrobić logi korekt i podrzucić komuś kumatemu na forum do oceny
jeżeli mogę dodać coś od siebie to korekty miałem ciut lepsze od Twoich +/- 1,80. Na wolnych obrotach były ok, po przygazowaniu szalały, nie mogły się uspokoić.
Dolałem Liqui Moly diesel spulung. Trochę się poprawiło. Od niedawna dolewam do paliwa olej 2T.
Ostatnio robiłem logi i wyszły korekty +/- 0,60. wydaje mi się że nie ma czego więcej szukać.
Dodam że miałem wcześniej szarpanie, ale ono było chyba spowodowane słabo działającym EGR. Po jego naprawie maszyna chodzi jak zegarek
Ostatnio edytowane przez jusci ; 14-05-2013 o 11:23
jusci korekty sprawdzałem na ciepłym silniku, na wolnych obrotach i z wyłączonymi wszystkimi odbiornikami. Po przygazowaniu się fajnie uspokajają
liqui moly kiedyś użyłem, i raz stp. Od niedawna tez używam oleju 2T. Ale dopiero pierwsze 30 litrów wyjeżdzam.
Objawy to przede wszystkim przy wysokich temperaturach zewnętrznych i ciepłym silniku to falowanie obrotów na jałowym(czasem duże) i trzęsawka rano po odpaleniu przez chwilę oraz lekki dymek.
czasem przy niskich obrotach szarpnie, ale tu bardziej stawiam na przepływke.
pytałem u kolejnych mechaników- nikt końcówki nie chce mi wymienić![]()