Mimo wszystko na Twoim miejscu zrobiłbym logi korekt, ilości powietrza zmierzonego i oczekiwanego, EGR. Sam piszesz że po przygazowaniu korekty się stabilizują.
Próbowałeś odpiąć przepływomierz?
Mimo wszystko na Twoim miejscu zrobiłbym logi korekt, ilości powietrza zmierzonego i oczekiwanego, EGR. Sam piszesz że po przygazowaniu korekty się stabilizują.
Próbowałeś odpiąć przepływomierz?
Ostatnio edytowane przez jusci ; 15-05-2013 o 13:20
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
No właśnie miałem odesłać Damianosl po pomoc do kolegi, ale sdero już się włączył
Korekty mu się uspokajają po przygazowaniu, więc jednak bym spojrzał na to ciśnienie![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
hmm a w jakich warunkach należy takie ciśnienie sprawdzać?? i jakie mają być poprawne wartości?
w MES to jest opcja zmierzone ciśnienie paliwa i oczekiwane ciśnienie paliwa, si?![]()
To tak jak w MES i porównaj to z korektami wtrysków. Korekty tak się sprawdza jak tutaj koledzy opisują. Ciśnienie dodatkowo sprawdź podczas zwykłej jazdy.
Stabilizuja sie bo ECU obcina dawkę na wtryskiwaczach do (wyłączenie wtryskiwaczy) momentu osiągnięcia przez silnik obrotów biegu jałowego (włączenie wtryskiwaczy)
Ja wymienił bym końcówkę na 1 bo widać że sie zaciera przez co obroty kuleją. Sam wymieniałem końcówkę na 1 cyl. bo waliło u mnie na 3,50 mm3 na plus falowanie obr. też sie pojawiało. Po wymianie końcówki za 180zł korekty wyrównały sie do +/- 50 po przejechaniu jakichś 200 km. Czytając niektóre rady musiał bym kolektor zrzucać
Ostatnio edytowane przez criss ; 15-05-2013 o 20:07
A ja już prawie wyciągałem wtryski, zamiast zająć się kolektorem. Kolektor miałem w stanie agonalnym i korekty leciały w kosmos. Zajmowanie się wtryskami jest jak najbardziej ok jeśli pozostałe elementy silnika są sprawne. W innym wypadku to jest zabieranie się nie od tej strony co trzeba.