Hmm.
Cewki oglądałem jak zmieniałem świece i wyglądają całkiem dobrze...
Hmm.
Cewki oglądałem jak zmieniałem świece i wyglądają całkiem dobrze...
Podobnie mam ostatnio.
I mi szarpie w zakresie obrotów 2200-2700 . Na każdym biegu to jest głównie 3-4 bieg to zauważalne i denerwujące.
Raz się dobrze zbiera a raz wlasnie muli albo pow.3 tys idzie tak samo
A przepływki sprawdzaliście na wykresach?
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
Przepływka sprawdzona,dobra,wrzuciłem druga na podmianę i to samo.
Qrcze blade, chyba będę miał ten sam problem, moja żona jako użytkowniczka AR, coś mi sygnalizowała, że czasami zamula przy starcie na skrzyżowaniu, że musi przegazówke na wciśniętym sprzęgle zrobić i dopiero po tym wciska w fotel. ... chyba muszę pojeździć Alfa kilka dni (może jest tylko przewrażliwiona)
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
W tym aucie jest elektroniczny pedał gazu. Sprawdź czy czasem nie zachowuje sie głupio. Chociaż błędy powinny powstać....
Ostatnio edytowane przez Marcin_M ; 16-05-2013 o 08:25
A może by tak zrobić reset parametrów adaptacyjnych?
Dużo forumowiczów pisało że po zmianie świec kabli itp nic się nie zmieniło, tylko dopiero gdy zrobili reset za pomocą alfadiag-a.
Ja mM tak ze jak odpale i dojade do skrzyzowania i hamuje to mi gasnie zaraz.pomijam ze jak odpale ja to zaraz zgaśnie i musze ja gazowX
Klepnięte z Note 2