witam
Pod fotelami w mojej GTV są przewody ,które nie są podłączone
są one od airbagów czy od podgrzewania ?
jest jakaś możliwość aby je podłączyć ?
rok produkcji 2000r.
witam
Pod fotelami w mojej GTV są przewody ,które nie są podłączone
są one od airbagów czy od podgrzewania ?
jest jakaś możliwość aby je podłączyć ?
rok produkcji 2000r.
Od airbag zawsze są żółte. Jak nie są to oczywiście mogą być od podgrzewania lub sterowania elektrycznego foteli. Były takie. Przy czym jak masz gniazdko dwupinowe to od sterowania a jak trzypinowe (lub czteropinowe) to od podgrzewania.
muszę poprowadzić jakąś instalację ? aby to podłączyć ?
podkreślę ,że nie mam żadnego przycisku do uruchomienia podgrzewania.Koło sterowania lusterek mam puste miejsce na przycisk
Ostatnio edytowane przez ian3 ; 22-05-2013 o 12:41
To kable z podłogi Ci wystają czy z fotela???? Chyba raczej z podłogi bo jakby wystawały z fotela to byś miał przyciskiaha i gtv/spider nie było (chyba) airbag w fotelach więc żółty kabel na pewno nie jest
- - - Updated - - -
To skoro wystają z podłogi to instalację masz, tylko fotele zmień
- - - Updated - - -
Tu masz tylko podgrzewane w nowej: https://www.google.pl/search?q=gtv&c...ml%3B800%3B600
A tu masz na pełnym wypasie starsze: https://www.google.pl/search?q=gtv&c...9c%3B640%3B480
witam
z foteli wystawają ; ) moze ktoś je zmieniał ?
u mechanika stoi autko.Ale jak będę miał dostęp to zrobię
mi się wydaje ,że różowa była kostka z żółtą końcówką
fotele mam welurowe
Ale i tak jak nie masz żadnych przycisków to nie ma znaczenia od czego są. I tak nie włączysz tego czegośdawaj foto bo aż ciekawy jestem
ok wrzucę ; )
air bag - kabel w osłonce żółtej z grubą wtyczką żółtą na grube dwa bolce z zabezpieczeniem
podgrzewanie - najczęściej biała lub czarna wtyczka czteropinowa przy czym zajęte są tylko trzy (zasilanie maty +/- i podświetlenie przycisku)
sterowanie fotelem - najczęściej czarna lub brązowa wtyczka z dwoma pinami (szerokie wsuwki) po prostu zasilanie, sterowanie musisz mieć na boku fotela
Nic innego w fotelu nie może być
- - - Updated - - -
Aha, może być jeszcze mata obecności pasażera choć wątpię żeby była w gtv/spider. Tak samo jak airbag całe żółte.