Panowie chciałbym dorobić sobie sam te dwie zaślepki pod EGR żeby go fizycznie odłączyć później wymontować, to jakaś musi być wysokogatunkowa blacha ? czy to może być z takiej z arkusza 3mm ?
Panowie chciałbym dorobić sobie sam te dwie zaślepki pod EGR żeby go fizycznie odłączyć później wymontować, to jakaś musi być wysokogatunkowa blacha ? czy to może być z takiej z arkusza 3mm ?
Zaślepka z blachy 3mm spokojnie wystarczy. W mojej 159 EGR mam całkowicie zaślepiony i usunięty z programu, wszystko jest Ok.ale jak wypnę z niego wtyczkę to błąd się wyświetla. Dowiedz się, czy można tak zmienić program, żeby wtyczka nie była podłaczona do EGR-u.
czyli rozumiem że normalna blacha 3 mm będzie ok. Jasne zapytam się o to![]()
Myślę, że Cinek wiedział co robi. U mnie Egr z pełną zaślepką został na swoim miejscu, FES pokazuje bez względu na obciażenie sinika otwarcie stałe 4%, nie ma żadnych błędów (pojawia się po wypięciu wtyczki z EGR-u).Pewnie, gdyby EGR miał być wyrzucony z auta zrobił by inny program.
To trochę bez sensu, jak się już usuwa EGR programowo to powinno dać się go zdemontować i wywalić z auta bez problemów.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
A w czym on przeszkadza, że został na swoim miejscu?. Ja uważam, że łatwiej zaślepić EGR jedną zaślepką włożoną w miejsce oryginalnej, jak kombinować z zaślepieniem 2 otworów pozostałych po wyrzuceniu EGR. Po zdjęciu osłony silnika nie rzuca się w oczy jego brak, natomiast samoróbka po zaślepieniu pozostałych po nim otworów będzie widoczna z daleka.
Myślę, że chodzi o redukcję masy...a wszyscy wiemy, że jest z czego schodzić
![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Wszystkie odnościniki do "przepisów czyszczenia" są tutaj:
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...ym_zrobic.html
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)