Nie przytrafiło się to mijeden przypadek znam z forum - wykasowanie imo z ecu. Drugi to w mojej ale już u następcy - wykasowanie imo z ecu, w mojej leciwej temperówce - wymiana imo (taniocha do temperówki). A w punto teraz to olewam
![]()
Nie przytrafiło się to mijeden przypadek znam z forum - wykasowanie imo z ecu. Drugi to w mojej ale już u następcy - wykasowanie imo z ecu, w mojej leciwej temperówce - wymiana imo (taniocha do temperówki). A w punto teraz to olewam
![]()
Marek a jakbym zdobył ten sterownik imo najprawdopodobniej BOSH 606 65 101 to sama podmiana wystarczy? Czy trzeba to jakoś stroić kodować-dekodować pod moja pastylkę, czy ruszy bez niczego?
Nie da się. Musisz mieć sterownik imo, ecu silnika i komplet kluczyków.
- - - Updated - - -
Dlatego jak komuś to pada to "wycina" klucz z ecu. Po co Ci to?![]()
Bo obawiam się że za którymś tam razem mogę nie odpalić. I najgorsze jest to że może przytrafić mi się to w świecie.
- - - Updated - - -
Fes złapał błąd:
1) key non original or broken
2) ignition coil antenna disconnected or damaged
3) Electronic key ECU supply
Powodem tego błędu jest fakt, że ECU odebrało nieprawidłowy sygnał z czujnika. Błąd obecnie nie jest aktywny ale został zapisany w pamięci. Skasuj błędy i obserwuj czy nie powrócą. Kontrolka na desce została włączona przez ten błąd.
I teraz moje pytanie odnośnie 2 punktu. Gdzie szukać tą antenę cewki zapłonowej w celu dalszej diagnozy?
Ostatnio edytowane przez jary17 ; 08-06-2013 o 14:05
Aj tam, ja bym zaczął od przeczyszczenia styków w centralce. Taka czarna puszka z zieloną naklejką (przy prawym kolanie, jak otworzysz ten 'schowek' gdzie jest skrzynka bezpieczników), ja ją odłączam i podłączam, i znowu pół roku mam spokoju. Jak nie mam czasu na rozbebeszanie, to udaje mi się wsadzić kawałek ręki przez szczeline, i poszturchać tą centralką, i też dawało radeNie wszystko stracone!
![]()
P.2 to chodzi o pierścień w około stacyjki. Po zdjęciu osłon zakumasz. I to chyba jest winowajca. Możliwe że po prostu kabel od tego pierścienia (anteny) nie styka. Sprawdź to.
ja również sie z tym borykam, za pierwszym razem pomogło naładowanie aku, pożniej poruszałam wszystkim czym się dało pod kierownicą i też pomogłoale nie powiem żebym był szczęśliwy z tego powodu,że tak się dzieje.
Prędkość jeszcze nikogo nie zabiła. To nagłe jej wytracenie jest niebezpieczne.
Ja kiedyś pod Leroyem spędziłem ponad godzinę próbując odpalić. Dość głupio ludzie patrzyli na gówniarza który wyraża w dość głośny sposób swoje niezadowolenie, kręci tym silnikiem i nie odpala, i cały czas wyrabia stacyjkę..... Po godzinie nie zapaliło się CODE, a ja sobie odjechałem jakby nigdy nic. Czasem kontrolka płata psikusy, bo zapala się 3-4 sekundy po włączeniu zapłonu. Narobi tylko nadziei i pupa.
Na kiego grzyba kręcisz rozrusznikiem jak kontrolka code nie gaśnie???? Liczysz na to że świeci się dla żartu?![]()