Wszystko poczyszczone, spryskane, poprawione kable i jak na razie huczy aż miło.
Wszystko poczyszczone, spryskane, poprawione kable i jak na razie huczy aż miło.
I nie można było od razu pod komputer podłączyć????
2-3 razy przekręciłem by się zorientować 'kiego grzyba' nie odpala. Potem zczaiłem, że coś dodatkowego się świeci na tablicy, a następnie wyszukałem problem w komórce na necie. Nic mi to nie dało, więc zostało tylko włączać zapłon - wyłączać... Ale to dobrze, że autor wątku sobie poradził, bez usuwania immobilizeraJest to jest, zawsze to jakieś zabezpieczenie.
Może trochę OF ale po co zakładać nowy temat.
Pytanie co należy wymienić aby zmienić hmm częstotliwość otwierania zamków przez pilot?
Chodzi Ci o częstotliwość radiową?
Musiałbyś zmienić nadajnik i odbiornik na innej marki. Pytanie co Ty chcesz zrobić????
Chcę wykluczyć otwarcie auta po przez pilota , który zgubiłem, mechanicznie zmienię zamki przełożę grot i będzie ok , ale jak tu zmienić częstotliwość
- - - Updated - - -
Kluczyk orginał czerwony scyzoryk.
Przy okazji szukam takiego zestawu do kupienia (zamki w drzwiach , w klapie tylnej , stacyjki i mile widziany zamek schowka)
Jedź do ASO to "wytną" z ecu klucz
Jak chcesz zostać w oryginale to musisz kupić używany komplet kluczy z ecu, stacyjka, zamkami i imo.
IMMO zostawię swoje , zamki dam nowe , potem wytnę otwieranie z pilota i tak już zostanie.
Za błędy się płaci , teraz strach mam jechać z Wami do Kłodzka na zwiedzanie bo właśnie tam zgubiłem kluczyk, a raczej do tego czas nie wymienię wkładek bo ciężko kupić komplet z scyzorykiem.
Po co Ci ze scyzorykiem. Kup nowe wkładki z kluczykiem i dokup uniwersalny moduł zdalnego zamka. Przerób sobie na scyzoryk. Będziesz miał nowe zamki i nowego pilota ze zdalnym otwieraniem. Zrób wg mojego manuala.