Problem jeszcze widzę w tym , że pastylka IMMO nie zawsze pasuje z scyzoryka do normalnego kluczyka.
Dlatego szukam kluczy typu scyzoryk.
Problem jeszcze widzę w tym , że pastylka IMMO nie zawsze pasuje z scyzoryka do normalnego kluczyka.
Dlatego szukam kluczy typu scyzoryk.
Nie rozumiesz widzę.
Kupujesz zwykły kluczyk z kompletem zamków. Do tego zestaw uniwersalny ze scyzorykiem (poza wycięciem na przyciski skorupa identyczna jak w poliftowych kluczykach). Przekładasz wkładki zamków a imo do nowego scyzoryka.
Zrozumiałem Cię bardzo dobrze.
Przestroga dla innych doczepcie do klucza pendriva z imieniem nazwiskiem i numerem telefonu.
Mój kluczyk się odnalazł , właśnie dzięki temu.
A gdzie był?
W koszu na śmieci , sprzątaczka Pani Marta właśnie zadzwoniła z informacją, że w koszu leżał kluczyk i jest dziś do wieczora w pracy i mogę go bezproblemowo odebrać.
Dobrze, że są na świecie ludzie , pomocni ludzie !
Dzięki też za pomoc na forum.
Mam to samo w swoim Crosswagonie. Jak jest gorąco to często immo nie gaśnie i nie mogę uruchomić auta. Czy da się to naprawić? Bo jest to bardzo irytujące. Styki przekaźniki stacyjka i kluczyki były już czyszczone, ale nie dało to rezultatu.
Spróbuj jeszcze zdemontować antenę ze stacyjki i zbliżyć maksymalnie do kluczyka ale obawiam się, że to awaria modułu.
Mało prawdopodobne....
Może inaczej. Co łatwiej/taniej? Naprawa czy usunięcie immo?
Wiem cytryn ale realia są takie że znalezienie kumatego gościa który będzie się chciał pobawić graniczy z cudem. Ty sobie to naprawisz, ja może bym sobie poradził ale 99% społeczeństwa nie. W dodatku pewnie każdy serwis powie że do wymiany całość bez zabawy. A elektronicy za szukanie i bawienie się w coś takiego albo wezmą dużo kasy albo od razu spławią. Niestety.