Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

bugi156
    Gość

Domyślnie

Hmmm, sam masz kilka z rocznika 2009 u siebie w cenie nawet poniżej 44k Fakt bez skory ale raczej bogatsze wyposażenie ( przynajmniej dla mnie jest to czego oczekuję). Nawet bodajże jedna sztuka 2010 jest jeśli się nie mylę ale to już progression.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał bugi156 Zobacz post
    Hmmm, sam masz kilka z rocznika 2009 u siebie w cenie nawet poniżej 44k Fakt bez skory ale raczej bogatsze wyposażenie ( przynajmniej dla mnie jest to czego oczekuję). Nawet bodajże jedna sztuka 2010 jest jeśli się nie mylę ale to już progression.
    Bogatsze wyposażenie to właśnie distinctive, skóra, PDC, ksenonowe reflektory, Bose, B&M, składane lusterka itp. Zwykle droższe jest też połączenie czarnego koloru z jasnymi skórami, a tańsze są czerwone skóry.

Cytat Napisał bugi156 Zobacz post
    jahu: obszyta skórą fabrycznie deska napewno występuje ale jest rzadko spotykana więc ją sobie odpuszczam chociaż bardzo mi się to podoba w Porsche ojca.
    Masz rację, sprawdziłem cennik z 2008. Dopłata do skórzanej tapicerki:
    Tapicerka skórzana "Pelle Tibet" - 5000 zł
    Tapicerka skórzana "Pelle Frau Pieno Fiore" (zwana również Poltrona) – 7350 zł
    Deska rozdzielcza ze skóry z siedzeniami w skórze Frau – 12500 zł

"Trochę" trzeba było dopłacić za obszytą deskę. Sprawdziłem pobierznie wątek dot. sprawdzania VIN i widzę, że auta z inną skórzaną tapicerką niż zwykła to białe kruki. Chyba jeszcze rzadsze niż auta z BOSE.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 03-07-2013 o 23:54

Autechre
    Gość

Domyślnie

Witam.

Szukam Alfy do 30tyś i powiem, że nie jest łatwo. Generalnie interesuje mnie 1.9 150km i aluminium na desce i absolutnie kombik. tapicerka nie ma znaczenia. Ewentualnie 120km ale w wersji Dist...
    Może ktoś coś wie o tych samochodach czy ewentualnie ma blisko i może podjechać i zobaczyć.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C29379252.html
    oraz
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-per...C29765850.html

Jeszcze jedno pytanko. Czy była jakaś wersja RICOH
    Ewentualnie może jest jakiś Alfaholik, który sprzeda swoje cudo w podobnej cenie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar kamal
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Cytat Napisał Autechre Zobacz post
    Witam.

Szukam Alfy do 30tyś i powiem, że nie jest łatwo. Generalnie interesuje mnie 1.9 150km i aluminium na desce i absolutnie kombik. tapicerka nie ma znaczenia. Ewentualnie 120km ale w wersji Dist...
    Może ktoś coś wie o tych samochodach czy ewentualnie ma blisko i może podjechać i zobaczyć.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C29379252.html
    oraz
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-per...C29765850.html

Jeszcze jedno pytanko. Czy była jakaś wersja RICOH
    Ewentualnie może jest jakiś Alfaholik, który sprzeda swoje cudo w podobnej cenie.
    Dozbieraj sobie jeszcze trochę i będziesz miał większy wybór. Choć powinieneś mieć jeszcze kilka $ na ewentualne naprawy związane z kolektorem czy EGR, których wcześniejszych właściciel nie usunął.
    Luknij sobie do Tomka bo u niego stoi sportwagon za 33tys.

Autechre
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kamal Zobacz post
    Dozbieraj sobie jeszcze trochę i będziesz miał większy wybór. Choć powinieneś mieć jeszcze kilka $ na ewentualne naprawy związane z kolektorem czy EGR, których wcześniejszych właściciel nie usunął.
    Luknij sobie do Tomka bo u niego stoi sportwagon za 33tys.
    W tym problem, ze sprzedalem auto i nie mam się czym poruszać i czas goni. Tzn jezdze zony autem ale ona wiadomo tez chce jezdzic. Ustalilismy, ze kupimy auto do 30 tys i tego się nie przeskoczy. Natomiast oglądając kilka sztuk po 28-29 tys doszedłem do wniosku, ze zakup będzie rozłożony w czasie.

Można link do Tomka ogłoszeń, chodzi o autka.pl?

A te dwa linki co podalem wczesniej? Niby zgadzają się na serwis. Czy znawcy tematu są w stanie juz ze zdjęć dostrzec jakieś niekonwencjonalne zmiany w tych autach?

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    No stary, jak Ty się nastawiasz na dobrze wyposażoną 159 z 2010 roku za 44 tysiące to życzę baaardzo dużo cierpliwości w szukaniu takiego egzemplarza. Za takie pieniądze to się sprzedają bardzo dobrze wyposażone roczniki 2008, albo średnio wyposażone 2009.
    Nom, ja szukam dobrze wyposażoną czarną lub czerwoną AR159 w sedanie diesel 150km rocznik 06-07 do 40tys zł. i też jest ciężko znaleźć.... Jakieś propozycje?

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

RICOH
    Może to było auto firmowe Wizualnie, prócz napisu, ani wyposażeniem raczej się nie różni.
    Ta z jasną skórą wygląda całkiem nieźle, chociaż przebieg podejrzanie niski. Ale i takie się zdarzają. Trzeba by dobrze przetrzepać przed zakupem.
    Ostatnio edytowane przez magil ; 04-07-2013 o 18:55
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

Zgadza sie. Wlasnie przejrzalem sobie aktualna oferte Tomka i jest bardzo fajna, biala SW.
    Gdybym teraz szukal auta na pewno bym sie nia zainteresowal
    http://deft.otomoto.pl/alfa-romeo-15...C29713505.html

Autechre
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Może to było auto firmowe Wizualnie, prócz napisu, ani wyposażeniem raczej się nie różni.
    Ta z jasną skórą wygląda całkiem nieźle, chociaż przebieg podejrzanie niski. Ale i takie się zdarzają. Trzeba by dobrze przetrzepać przed zakupem.
    Właśnie z tego co sobie przypominam firma RICOH to producent drukarek i kopiarek. Może i firmowa.
    Jutro pojadę zobaczyć ta w jasnej skórze. Wygląda dość ładnie i niby na serwis się zgadzają.
    Może jest ktoś z okolić co zna temat i też może zerknąć.

Użytkownik Rowerzysta Avatar kamal
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Chodziło mi o http://deft.otomoto.pl/alfa-romeo-15...C29761882.html