witam mam pytanie czy ten rozstaw śrub, ET itp bedzie pasowalo do mojej 166?? 18" 5x108 ET-43 7.5Jx18H2 Otwór na piastę 70mm z pierścieniem 63.3mm
witam mam pytanie czy ten rozstaw śrub, ET itp bedzie pasowalo do mojej 166?? 18" 5x108 ET-43 7.5Jx18H2 Otwór na piastę 70mm z pierścieniem 63.3mm
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 10-08-2013 o 10:23
Parametry dobre tylko nie wiadomo czy brembo sie one spodobaja..
166 ma piastę 58.1 . Jak nie bedą pasowały pod brembo to wrzucisz dystans , u mnie 10mm starczyło.
Cześć. Poproś, aby Ci sprzedający zmierzył w mm ile jaka jest średnica wewnętrzna felgi w najwęższym miejscu, czyli maksymalnie wewnątrz. Porównaj tą wartość z obecną felgą. W ten sposób w łatwy sposób będziesz mieć porównanie - prawie, że optyczneTak jak koledzy pisali, możesz zawsze zastosować dystanse, aby nie obcierało. Sprawdź też jakiej długości masz śruby, bo może się okazać, że np. dla dystansów 5mm obecne wystarczą, choć to nigdy nie jest reguła. Ja przy OZ mam ET37 i jest na styk - perfecto
Powodzenia.
Niech zmierzy ile mm ma wewnątrz w głębi felgi, bo tam zacisk będzie lub nie będzie dochodził do ramion felgi. Żadnej w tym filozofii nie ma, po prostu te ramiona w felgach są różnie uformowane tzn. czasami od wewnątrz są proste, czasami wygięte, zarówno do wewnątrz, jak i zewnątrz. Musisz poznać wymiar jaki jest wewnątrz w głębi felgi, bo tam się przecież muszą zmieścić Brembo
Kapisi
?