Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Temat: Zabudowa bagażnika 147

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Cytat Napisał Krusz Zobacz post
    Wszystko fajnie tylko te blaupunkty nie pasują do kompletu
    To naprawdę niedoceniana seria była kiedy kupowałem.. gdyby były słabe bym wywalił.. zresztą na tą chwilę najważniejsze skończyć zabudowę, wzmacniacze zawsze można wymienić kiedyś.. jeśli uznam że trzeba

Cytat Napisał zip.pl Zobacz post
    Ty masz w drzwiach po dwa głośniki czy mnie się ino wydaje...

Kuba czyli kolejny krok to:

A dowiadywał się ktoś może ile kosztuje:

http://www.almar.koszalin.pl/miniatu...rki-hertz/135/
    Aktualnie mam dlatego musiałem zainwestować w nowe boczki bo to była niepotrzebna fanaberia mam już zakupione tylne boczki od 147 FL niestety bez skóry ale stan super więc najwyżej kiedyś się skórą obszyje.. także na tył wracają głośniki w oryginalne miejsce.. i zero dziur w boczkach.. jedynie tweeter powędruje w plastik który osłania pas bezpieczeństwa, trzeba mu tylko tam mocowanie z żywicy zrobić

Auto z powrotem w domu.. jutro dalej działam..

A do almaru nie pisałem bo koszalin daleko.. ale ceny takich zabudów na wnękę wachają się od 500-1000zł zależy gdzie i jak porządnie.. takie ceny dostałem tam gdzie dzwoniłem i pisałem.. warunek auto na około 3 dni musi zostać..
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

......

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

No dobra! Dziś po północy nastąpiła piękna dla mnie chwila obiłem materiałem pierwszy element zabudowy.. dodam że robiłem to 1 raz w życiu i efekt jak dla mnie jest mega.. jutro przykręcam do tego podzespoły i już to zostaje w bagażniku ;D reszta się robi.. work in progres..

Woofer zaczyna jakoś wyglądać.. powoli do celu.. ale przy tej grubości ścianek każda poprawka trwa dni.. żeby osiągnąć tę grubość co reszty ścianek..

Tu zdjęcie z cyklu poprawiamy fabrykę.. czyli co za debil wpadł na pomysł żeby na tylnej kanapie były głośniki nie dość że metalowych odkręcanych stelażach to jeszcze te stelaże miały otwór tak ciasno spasowany z magnesem głośnika że to nie miało prawa grać.. więc otwór został poszerzony ile tylko się dało.. i plastikowy dystans został zastąpiony zrobionym z mdf solidnym.. do tego połączone trwale ze sobą żywicą i małą ilością maty..

Jutro jeszcze coś podrzucę bo od rana robię dalej..
    Ostatnio edytowane przez wheelerwasp02 ; 26-05-2013 o 00:31
    Pozdrawiam Kuba

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Ok więc schowek do wnęki koła zapasowego już ukończony.. Zamontowany już kondensator, bezpiecznik z woltomierzem i omomierzem, rozgałęźnik masy i rozgałęźnik prądu i masy z kondensatora.. oraz moduły LED do podświetlenia..

A tu już zamontowane w aucie i podłączone przewody 20mm2

Jutro będzie test drogowy czy nic nie brzęczy albo uderza coś o coś.. Następne do skończenia i zamontowania skrzynka na wzmacniacze.. Jutro mam nadzieję że starczy czasu i sił żeby ją obić materiałem i wmontować do auta..
    Pozdrawiam Kuba

Użytkownik Pirat drogowy Avatar eRBe
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Fiat Stilo 3D 1.8

Domyślnie

Powiem Ci, że szacunek. Dobra robota, naprawdę dobrze to wygląda Oby grało równie dobrze!

Użytkownik Rowerzysta Avatar Klein
    Mieszka w
    Żabno
    Auto
    156 1.9 JTD 8v

Domyślnie

Zabudowa jest naprawde super zrobiona juz robi wrazenie a co dopiero jak zlozysz calosc ogladam projekt z zaciekawieniem pozdrawiam Krzysiek

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Przestój spowodowany sesją na uczelni już niemal zakończony..

Zabudowa wzmacniaczy i zwrotnic jest już obita materiałem, ma zrobione otwory na przewody i otwory dla przepływu powietrza żeby chociaż trochę się to chłodzilo, otwór na przełącznik do włączania ledów.. zrobiona pokrywka już jest z otworem na plexi ale jeszcze nie obita..

I po zdobyciu odpowiednich wierteł i wkrętów wszystko zostało przymocowane do oparcia z poziomicą idealnie równo..

Przykręcone wszystkie elementy, i położone już 90% przewodów..

Niestety przez problemy techniczne z bezpiecznikiem na przewodzie zasilającym ledy stała się niefajna rzecz wszystkie ledy które były w zabudowie wnęki koła zapasowego się spaliły musiałem wyrwać je z wklejonego miejsca i już zamówiłem 9 nowych modułów led..
    Pozdrawiam Kuba

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Wuwua
    Auto
    była 145 1.6TS jest Mito 1.4TB 120KM

Domyślnie

Kolego jak tam instalacja? Jakieś postępy? Wrzucaj foty, bo tu ludzie w napięciu czekają na efekt finalny Powodzenia!!!

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

oo sorry wstawiłem efekt niemal finalny do mojego tematu w dziale Wasze foty..

Więc tak następnie zrobione zostały mocowania tweeterów w słupkach, wszystko żywica..

i efekt końcowy w czarnym flocku

Boczki jeszcze czekają na tapicera ponieważ musiałem się spieszyć z robotą żeby auto na wakacje było żłożone.. i tak dobrze że udało się skompletować 4 sztuki od 147 po FL

Tweetery są tylko 4 sztuki od zestawu u-Dimension reszta to tylko atrapy fabryczne..

Drzwi końcowy efekt już dystansem mdf i głośnikiem,

Mały dodatek do radia, adapter do mojego JVC do sterowania iPodem

Finalny efekt po oklejeniu tapicerką podłogi..

W podłodze są dwie pokrywki jedna większa w której jest schowek na duperele.. a mniejsza otwarta na drugiej fotce to tam widać kondensator i zasilanie, na razie ta zaślepka jest z mdf a teraz zamówię kawałek plexi i zrobię pokrywkę drugą z plexi.. jedna z plexi do lansu a z mdf do transportowania walizek i muszę domówić jeszcze plexi do pokrycia wzmacniaczy..

Reszta prac czyli woofer, tapicerka boczków na razie stoi.. muszę trochę odpocząć i skompletować Brembo i założyć bo tarcze mam na wykończeniu..

Ale krótko mówiąc gra to naprawdę świetnie.. i wygląda przy tym też..
    Pozdrawiam Kuba

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

IMHO niepotrzebnie montowałeś cały zestaw na tył. Psujesz sobie dźwięk z przodu. A z doświadczenia wiem, że sam dobry przód daje radę

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."