Hehe![]()
Hehe![]()
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Powiedział gość z Alfą kombi FWD w dieslu. Brawo.
To nie ja podałem listę tych aut, tylko kolega i mogę iść o zakład, że za kilka lat Giulietta razem z 207 w jednej kategorii cenowej nie wyląduje. Jak widzisz, kolega porównuje 156 (segment D) do Peżo 206 (segment B), więc nie widzi między tymi samochodami zastraszającej różnicy. Wniosek jest taki, że 307 (Peżo segmentu C) powinien nakrywać 156 czapką. Pretensje możesz mieć do założyciela tematu, nie do nas.
Ktoś Cię zmusza do jazdy tym 307? Czyżby 156 niedomagała?![]()
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 12-08-2013 o 09:55
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
164 mam ja i pod względem dostępności części i ogólnie eksploatacji jest ciężko. Jeżeli coś Ci się zepsuje, biada szukać mechanika, który się tego podejmie, a jak już znajdziesz to lepiej nie spuszczać Go z oka, bo nie wiadomo co zrobi Ci z samochodem. W tym modelu, liczą się umiejętności manualne. Poza tym Auto wygodne, limuzyna na tamte lata, szybkie, ale nie takie bezpieczne, bo posiada jedynie 2 poduszki powietrzne.
156, fajne wozidło, nie wiem jak z bezpieczeństwem, koszty eksploatacji średnie. Najlepiej gdybyś trafił na egzemplarz z zaufanego źródła, który byłby zadbany no i w tych pieniądzach z ciut mniejszym wyposażeniem.
Pozdrawiam
Bierz Volvo V40. Włoszczyzna i bezpieczeństwo tak nie do końca idą w parze.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Jeżeli ma być włoskie: http://www.chceauto.pl/wynik.php?w=2...52c1720206f2a0
i tu się pokrywa z propozycjami kolegów: 156 w jtd albo Lybra
Jeżeli nie musi być włoskie: http://www.chceauto.pl/wynik.php?w=4...06976ce1dcc60f i tu mocno wzrasta możliwość przewiezienia roweru bez bagażnika dachowego![]()
Dobre, uśmiałem się. Najwyżej C+ jak już, podobnie do serii 3.
Ja nie widzę zastraszającej różnicy między 307 a psim klockiem.
Na złomowisku chyba, gdzie jest naturalne siedlisko pugotów.
Niedomógł emeryt rozbijając doszczętnie przód swojej primery tak, że 56 ma jedynie połamany tylny zderzak.
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Ja polecę jednak 147/156 2.0 TS jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Są duże szanse, że takim gruchotkiem nigdzie nie pojedziesz. Automatycznie ryzyko stracenia życia za sterami alfy znacząco spada
Kupuj alfę!!!!!!!!!!!!!!!
A widziałeś tan tych samochodów V40 to jakaś porażka jakościowa, coś im produkcja do spółki z japończykami nie poszła za dobrze poza tym coraz poważniej mysle jednak nad czymś młodszym z segmentu B
Przy 4 osobach na pokładzie raczej będzie ciezko ale tak jak napisałem Astra czy Focus biore pod uwage Galant to juz jak dla mnie za wielkie
No własnie po to kupuje auto by było ruchomością a nie ozdobą i dodatkowym kwietnikiem w ogrodzie