W kilku słowach wypowiem sie i ja i przedstawię parę faktów z mojego podwórka.
Po programie mojej 1,9 150KM na 184KM po dwóch dniach klękło sprzęgło i czasami ślizgało. Efekt po wymianie na nowy zestaw valeo ? Wibrowanie w okolicach 1800obr przy mocniejszym przyspieszaniu. Tak jak koledzy wspominali nie występował ten problem na fabrycznym dwumasie.
Zastanawiam się nad rozwiązaniem, wzmocnione sprzęgło od Radzikowskiego i zalozenie z powrotem mojej starej dwumasy fabrycznej ktora byla w przyzwoitym stanie.
Zmniejszylo mi się spalanie z 6,3-6,5 na 5,8-5,9 , trasy robie te same i dość często je powtarzam.
Nikt z Was nie wspomniał o kopceniu, po programie i wycięciu DPF-a niestety przy pełnym bucie samochód wyraźnie kopci, moze to nie dym jak z ogniska. Ale jednak... dla mnie to wada...
Kolejna sprawa to zdarzyło mi sie w upały na autostradzie że auto przestało jechac , przy prodkosciach średnich 180km/h nagle przy dodaniu gazu zupelnie stracilo moc. Zjechałem zgasilem-odpalilem i juz do dzisiaj jest OK, zaden blad sie nie pokazal. Sytuacja sie nie powtórzyła. Ale mam wrażenie ze od tego okresu turbinka lekko pogwizduje, zwłaszcza na zimnym silniku.