Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Temat: Nowa Alfa, nowe (jak narazie małe) problemy...

Misiek213
    Gość

Domyślnie Nowa Alfa, nowe (jak narazie małe) problemy...

Witam, po przerwie... w dniu dzisiejszym stałem się szczęśliwym posiadaczem drugiej 166tki, tym razem 3.0 v6 sportronic po FL wersja TI

Ale jakby nie było, kupić sprawną alfę, to zawsze był problem - przynajmniej dla mnie ;p

Problem pierwszy:
    Elektryczna regulacja fotela kierowcy działa, nie podnosi się do góry tył siedziska, a silnik słychać że pracuje... Jakieś propozycje??
    Zerwana przekładnia?

Problem drugi:
    Alfa po FL z DSP należy do rzadkości z tego co już się zdążyłem zorientować
    Moja ma taki problem że radio nie łapie częstotliwości - żadnej, jakby tuner uszkodzony?? Antena??

Drugi problem z ICSem... Potencjometr od głośności działa normalnie - problemem jest to że podgłasza się do pewnego momentu i KONIEC ;/
    w drugiej przedliftowej też mam DSP... i gra to sto razy głośniej... ;/

Ogólnie alfę kupiłem z "wyjącym sporttronikiem" zaraz po zakupie wylądowała w serwisie automatów

Problem trzeci: Prawy xenon, co jakiś czas miga.... Wystarczy wymienić żarniki i będzie ok, czy to może być coś z przetwornicą??
    Da się samodzielnie wymienić te żarniki? Dużo roboty?

i do trzech problemów - jedno pytanie, mam ICS z telefonem... Czy funkcja telefonu działa bez włożonej karty?? Bo jak narazie pokazało mi "funkcja nie dostępna" A ICS jest od niej oryginalny chyba - jak to TI ma czerwone podświetlenie...

Jak narazie... to tyle, ale znając życie to nie koniec ;/

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Grodzisk Mazowiecki
    Auto
    Laguna III 2.0T

Domyślnie

Gratuluję odwagi i super auta. Naprawa automatu trochę Cię szarpnie po kieszeni.

Co do Twoich problemów:
    1. Fotel - pewnie problem z uszkodzoną zębatką.
    2. Co do fal, to sprawdź wzmacniacz antenowy. A jak ręcznie ustawisz częstotliwość to też nic nie gra? Radio Marysia to nawet bez anteny łapie
    3. Jak miga to powinien być to żarnik. Dostęp bardzo dobry i zrobisz to sam w 5 min. Kup od razu dwa żarniki, a ten sprawny zostaw sobie na zapas.
    4. Telefon w ICS powinien działać, powinna być opcja emergency i informacja no sim card.
    Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem
    FIAT 126 BIS -->VW GOLF mk2 GTD --> Ford Mondeo 1.8 automat --> Ford Mondeo 2.5 v6 --> AR 156 1.9 jtd 105km --> AR 156 1.9 jtd 115km --> Ford Mondeo 2.0 duratec --> AR 156 SW 2.4 jtdm 175km --> AR 166 2.4 jtdm 175km Sportronic --> Zafira B Cosmo+ 1.9 cdti --> Paździerz B5FL 1.8T --> Hyundai XG350L --> Passerati B6 2.0 TDI --> Renault Koleos 2.0 DCI --> Renault Laguna III 2.0T

Użytkownik Świeżak Avatar misio1
    Mieszka w
    Krasnobród LZA /Piaseczno
    Auto
    AR166 3.0 Sporttronic 2004r, AR147 1.6TS 105KM

Domyślnie

Jeżeli chodzi o antenę to masz wzmacniacz w lewym tylnym słupku. U mnie był też taki problem - okazało się, że kabelek anteny się wypiął. Do telefonu kup sobie jakąkolwiek sim (nie wyłamuj z tej dużej karty) i ma działać.
    Co do siedzenia to na pewno dobrze sterujesz? Jest tam też regulacja pochylenia siedziska i wtedy tylko przód się podnosi
    PS. Gratuluję zakupu
    Gdzie kupiłeś tą alfę? Stała kiedyś w Radomiu TI...

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Cytat Napisał misio1 Zobacz post
    Co do siedzenia to na pewno dobrze sterujesz? Jest tam też regulacja pochylenia siedziska i wtedy tylko przód się podnosi
    Nie. Ma się podnosić niezależnie przód i tył.
    Skoro silnik pracuje to zanurkuj pod fotel i zobacz czy ten wałek się kręci. Pewnie nie bo masz ukręconą przekładnie przy silniku. Do wymiany silnik. Gorzej że pewnie masz fotel z pamięcią a wtedy potrzebujesz specjalny silnik z enkoderem tylko z foteli z pamięcią.

- - - Updated - - -

Problemy z ICSem po prostu musisz rozkręcić i zobaczyć, może wystarczy coś poprawić, przeczyścić. Jak nie to wymiana - niestety.

- - - Updated - - -

A telefon skoro Ci wyświetla "funkcja niedostępna" to albo nie masz telefonu tylko sam panel z otworem albo niepodłączony w środku. Ale nie pamiętam jak to jest, czy da się w ogóle nie podłączyć. Też musisz wyciągnąć i zobaczyć.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar xakner
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 156 SportWagon

Domyślnie

co znaczy wyjący sportronic ?

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Wyjący bo wyje
    Może pada pompa, może przekładnia, może siłowniki, może sprzęgło. Tak czy siak serwis się kłania.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Był kiedyś temat o telefonie bez telefonie ale nie wiem jak się skończył.

Misiek213
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał misio1 Zobacz post
    Gdzie kupiłeś tą alfę? Stała kiedyś w Radomiu TI...
    Tak dokładnie ta sama chyba

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Wyjący bo wyje
    Może pada pompa, może przekładnia, może siłowniki, może sprzęgło. Tak czy siak serwis się kłania.
    Skrzyni już w alfie nie ma ...będę wiedział coś w poniedziałek - podzielę się oczywiście wiedzą na temat uszkodzeń i kosztów

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Gorzej że pewnie masz fotel z pamięcią a wtedy potrzebujesz specjalny silnik z enkoderem tylko z foteli z pamięcią.
    ...to mnie pocieszyłeś... ;/

Cytat Napisał PRE2ES Zobacz post
    Gratuluję odwagi i super auta. Naprawa automatu trochę Cię szarpnie po kieszeni.
    Kupiłem kolejny samochód w stanie adekwatnym do ceny... No z tym że tutaj oprócz wymienionych problemów, nie działa pompka od spryskiwaczy xenon... Ale spryskiwacze się wysuwają do góry, więc być może kwestia samej pompki

Kolejnego Super Auta

Panowie, a jak się ma sprawa z chińskimi żarnikami D2S?? Bo jak narazie mam wydatki typu rozrząd, skrzynia, serwis olejowo-płynowy... I jakoś nie cieszy mnie perspektywa wydatku ~400pln za oryginały philipsa d2s...
    Montował ktoś chińskie żarniki do oryginalnego ksenonu?? Nie odbije się to na żywotności przetwornic??

Bo jak ogarnę "te większe koszty" to kupię mojej Belli Osramki Cool Blue za ~470pln i będzie ślicznie... a jak narazie, to troszkę muszę się hamować z kosztami...
    A poza miganiem, to moje światła mają barwę "świński różowy" ;/
    Ostatnio edytowane przez Misiek213 ; 04-10-2013 o 19:57

Użytkownik Romeo Avatar konrad251
    Mieszka w
    Leżajsk / Dublin
    Auto
    166 - Była

Domyślnie

Co do Twojego pomysłu zakupu chińskich zarników

http://www.youtube.com/watch?v=vhaTJ3XQ--I

także Enjoy!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar gennosuke
    Auto
    AR 156 1.9 JTD CF2, AR 156 1.8 TS CF2, AR 166 3.0V6 CF3

Domyślnie

Nie chciałbym nikogo namawiać na chińskie żarniki ale znajomy w Audi A4 przez 4 lata jeździł na chińskich podróbkach i z przetwornicami nic się nie działo jedynie żarniki wymieniał 2 razy w ciągu 4 lat potem sprzedał auto.