Strona 35 z 38 PierwszyPierwszy ... 2526272829303132333435363738 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 378

Temat: Moduł usb emulator zmieniarka cd alfa romeo

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar boney
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 166 2.4 JTD 136HP

Domyślnie

Kolega wyżej odgrzał kotleta, to i ja pozwolę sobie zadać pytanie.

Czy ktoś z kolegów miał okazję porównywać jakość dźwięku audiostrada, a wyjścia aux z ics? Jest jakaś różnica?

No i jak ogólnie wrażenia po tych 2 latach użytkowania?

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Jeżeli wejście aux zrobisz równie profesjonalnie czyli wysokiej jakości przewód, czysto i profesjonalnie wlutowany + ekran to jakość będzie identyczna. Zależeć będzie tylko od bitrate nagrania.
    Przecież "nasz" aux to ten sam sposób połączenia jak emulator zmieniarki kablem z ICSem. Nie może być różnic przy profesjonalnym wykonaniu.

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

Nie słuchałem z emulatora zmieniarkia ale słuchałem ze zmieniarki CD i u mnie AUX wyprowadzony z magnetofonu gra troche "płasko" w porównaniu do CD ale może to wina jakosci MP3. Generalnie jest ok ale tak jak by brakowało najniższych i najwyższych tonów. Chetnie wypróbowałbym zmieniarke MP3 i zobaczył czy jest zauważalna różnica...jesli jest to kupie

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar boney
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 166 2.4 JTD 136HP

Domyślnie

O widzisz, no to masz podobny dylemat. Szukam właśnie osoby która miała okazję posłuchać obie wersje, no i dodatkowo jest takim melomanem , że wychwytuje różnice

Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

A tak przy okazji zapytam sie czy musze wyjmowac ICSa zeby podłaczyć emulator czy moge go wrzucic do bagażnika ? bo tam chyba leża jakieś przwody prawdopodobnie od zmieniarki CD...której nie mam
    Drugie pytanie : widze ze emulator ma jedna lub dwie kostki do podłaczenia? o co chodzi?
    Trzecie: czy każdy ICS bedzie wspołpracował z emulatorem ? czy była jakieś wersje które nie widziały loudlinka lub xcarlinka od audiostrady ?

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał darrager Zobacz post
    A tak przy okazji zapytam sie czy musze wyjmowac ICSa zeby podłaczyć emulator czy moge go wrzucic do bagażnika ? bo tam chyba leża jakieś przwody prawdopodobnie od zmieniarki CD...której nie mam
    Jak masz wyprowadzone kable to nie musisz nic wyjmować.

Drugie pytanie : widze ze emulator ma jedna lub dwie kostki do podłaczenia? o co chodzi?
    No to masz te kable w bagażniku czy nie? Bo jak masz to powinieneś wiedzieć dlaczego są dwa w emulatorze bo są dwa do zmieniarki. Jeden komunikacyjny a drugi audio.

Trzecie: czy każdy ICS bedzie wspołpracował z emulatorem ? czy była jakieś wersje które nie widziały loudlinka lub xcarlinka od audiostrady ?
    Każdy.

Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

Dzięki Marek za szybką reakcje Co do pkt.2 to chodzi mi o to ze do emulatora dodawany jest przewód albo z jedna kostka albo z dwiema ( tak widac po rysunkach w ogłoszeniach ) teraz dokładnie nie pamietam co mam w bagażniku dopiero pojde zanurkować rozumiem ze przewod dodawany do emulatora jest osobno i jesli mam wyprowadzone przewody to on mi nie jest potrzebny?

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Ja nie miałem emulatora więc Ci dokładnie nie napiszę ale nie słyszałem żeby ktoś miał problem.

Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

Myślałem ze miałes dlatego zaczeło mnie zastanawiać skad wiesz ze wyjcie z magnetofonu da taką samą jakość jak z przeznaczonego do tego gniazda i chyba bede sie z tym sprzeczał

http://www.squadracorse.pl/viewtopic.php?f=16&t=316

przedostatni post

i żeby nie być gołosłowny

1 wtyk - http://allegro.pl/zmieniarka-usb-sd-...608331519.html
    2 wtyki - http://www.sklep.hadron.pl/product-p...-Warszawa.html
    Ostatnio edytowane przez Kris_Nero166 ; 15-10-2013 o 15:02

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Myślałem ze miałes dlatego zaczeło mnie zastanawiać skad wiesz ze wyjcie z magnetofonu da taką samą jakość jak z przeznaczonego do tego gniazda i chyba bede sie z tym sprzeczał
    Z prostego technicznego powodu.
    Oba sposoby przyjmują źródło w formacie MP3. Tak więc różnicy być tu nie może. Co mamy dalej? Wtyczka i kabel. Jaki idzie do zmieniarki/emulatora? Zwykły, wielożyłowy ekranowany z wysokoprocentowej miedzi. Możliwe że z pozłacanymi końcówkami. Dokładnie taki sam sobie możesz kupić. Ba nawet powiem że lepszy bo ten co mam wa bagażniku to dupy nie urywa.... Co dalej? Wejście do ICSa, kolejna wtyczka. I tu nawet jest duży minus dla zmieniarki - wejście aux to pomija. Co dalej? Idzie drukiem na procesor a potem przedwzmacniacz. Dokładnie ta sama droga co przy wlutowanym aux. Zupełnie nie ma różnicy.
    A więc.. Wysokiej jakości kabel + profesjonalny lut stacją lutowniczą da nam nawet lepszy dźwięk niż oryginalny kabel z emulatorem.
    Ale jaki jest minus aux? Że nie masz obsługi na ICSie.
    Ale jakość nie może być gorsza a nawet może być lepsza. A to że większość zrobiła to na byle jakim kablu i jeszcze na dodatek zwykłą pistoletówką to dlatego może mieć "średni" poziom jakości i skarżyć się na jakość.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia