log cisnienie doladowania.rar moj blad , nie mam w jednym pliku wszystkiego , chyba za duze opoznienie bylo i dane byly nie dokladne , postaram sie zrobic dzisiaj wieczorem bo jak narazie jeszcze nie moge prowadzic xD
log cisnienie doladowania.rar moj blad , nie mam w jednym pliku wszystkiego , chyba za duze opoznienie bylo i dane byly nie dokladne , postaram sie zrobic dzisiaj wieczorem bo jak narazie jeszcze nie moge prowadzic xD
panowie zyje ktos w temacie , albo da ktoś namiary na mechanika w mojej okolicy (bielsko-biala,Wadowice) wiem ze cinek jest dosyc niedaleko ale jakie sa jego ceny za naprawy ?
FESExp_1311041259_ALFA GT 1.9 JTD 16V_logi2013.rar zrobione wszystko w jednym , przeplywka , turbo , overboost i egr (egr i tak wylaczony programowo)
No ale nie jest źle. Przepływka troszeczkę niedomaga i overboost sie minimalnie spóźnia ale to ciężko powiedzieć. Musiałbyś jeszcze pojeździć troszeczkę z takim logowaniem (bez EGR-a) aby to stwierdzić, bo finalnie stabilizuje ładnie. Przepływka do wyczyszczenia. Może jakaś niewielka nieszczelność np. na obejmie ?
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
ale dlaczego jest takie niedoładowanie ? auto ciągnie dopiero od 2200 , 2300 . I pali dosc troche ;/ Obejmy wszystkie poskręcane :/
Pojeździj samochodem po mieście z takim logowaniem. Zamiast EGR-a dołóż pozycje pedału gazu w %. Jak możesz zaloguj też dawkę ogólną paliwa.
Podaj jeszcze korekty w osobnym logu. Na nagrzanym, wszystko wyłączone i wolne obroty.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
20km od Wadowic w stronę Krakowa znam bardzo dobrego fachowca od Alfy Romeo. Koleś właśnie serwisuje Fiaty, Alfy i Lancie i moją belle zawożę już tylko do niego po przygodzie z pierwszym mechanikiem.
Ostatnio jak byłem u niego to wycinał elektronicznie DPF i EGR i coś tam stroił w 1.9 JTD
Jak coś to napisz to ci podam namiary.
okey porobie logi i tu wrzucę . M4tinez poszlo do cebie pw.