Potrzebujesz ten element jako cały z plastikowym (tym niby chromowanym) uchwytem czy może być bez niego?
Potrzebujesz ten element jako cały z plastikowym (tym niby chromowanym) uchwytem czy może być bez niego?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
To srebrne też, bez niego nie otworze schowkaTen cały wkład czarny z zieloną kropką(on w ogóle jest wyjmowalny?) i sprężynka, bo już też ją powyginałem
![]()
... w przesądy nie wierzę, ale dziś wstałem lewą nogą...Możesz pomóc drift-r ?
Będę u siebie wymieniał schowek bo mam właśnie tą srebrną rączkę ("chromowany plastik") urwaną więc mechanizm bym miał. Mechanizm jest demontowany bo widziałem na allegro taki jakiś czas temu do kupienia.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Ehh, bez tego srebrnego tylko w połowie byłbym szczęśliwy... No nic, chyba raczej niemożliwe będzie znalezienie osobnej tej części i poczekam na jakąś okazję całego schowka w necie.
Jedno pytanie - rozumiem ,że dwa tylko rodzaje schowków były w 147, tak ? Prostokątny i ten z takim "wycięciem" na górze?
drift-r, chyba, że trafię schowek w innym kolorze, to wtedy się po ten mechanizm zgłoszę![]()
Hej,
właśnie trafiłem po taniości schowek i teraz mam pytanieJak wymontować ten mechanizm otwierający? Od strony wewnętrznej to jakoś należy rozciąć??
Ten jest ciemniejszy od poprzedniego, nieźle to wygląda, bo wpada kolorem w deskę rozdzielczą, ale znów tę osłonę pod kierownicą musiałbym wymienić na taki sam kolor, żeby to miało ręce i nogiKwestia tylko ile roboty z tym przełożeniem zamka będzie, jeśli dużo i można łatwo spieprzyć, to daruję sobie...
![]()
Wtrące tylko że tą klamkę stebrna można przykręcić bez wiercenia otworów. Ja zrobiłem taki patent że zeszlifowałem tę krótszą część małego klucza imbusowego + troche gimnastyki + dobra podkładka i mam już spokój rok
Fotek nie mam bo robiłem to rok temu, ale chodzi o to że klamka jest przymocowana śrubą tak jakby od wewnętrznej strony i zwykłym śrubokrętem się nie da tam podejść więc zrobiłem patent jak powyżej