Najlepiej trasę 100 km z prędkością 90km/h
Wtedy będzie mógł sobie porównywać z "danymi producenta" itp
Tak na marginesie ... moi znajomi zagryzają wargi jak jadę 90km/h a komputer pokazuje ok 3,5l/100km![]()
Najlepiej trasę 100 km z prędkością 90km/h
Wtedy będzie mógł sobie porównywać z "danymi producenta" itp
Tak na marginesie ... moi znajomi zagryzają wargi jak jadę 90km/h a komputer pokazuje ok 3,5l/100km![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Auto kupilem pol roku temu i chce zeby bylo "idealne"Tzn na wskazaniach spalania w komputerze nie zalezy mi w ogole bo zawsze bede sprawdzac real spalanie. Ale moze poprzez zmiane mapy cos moglo by sie poprawic w real spalaniu. Mam zamiar te 3 lata nia pojezdzic.
Jak bedzie palic w miescie 7L to bede w niebo wziety. Latem w miesie wychodzilo od 9L do 10.5L. Fakt 10.5 to byla ciezsza noga. Latem nie przekraczajac 2500obr i spokojnie sie rozpedzajac w miescie wyszlo 9.9L. Trasa latem najnizej 8.5L jazda do max do 130km/h a srednio trzymajac okolo 100km/h
A jesli rozgrzeje auto do otwarcia termostatu, podjade zatankowac sie i przejade sie w trase ~100km - 120km nie przekraczajac 120-130 km/h i znow tankowanie to sprawne auto z tym motorkiem ile powinno wciagnac na 100km? Oczywiscie z normalna noga. Bo wydaje mi sie ze ponizej 7.5L realnego nie zejdzie.
Ostatnio edytowane przez xrobcio ; 17-11-2013 o 11:51
Jak już tak sobie gdybamy to dodam coś jeszcze...
Moje maszynki palą 2 - 2,5l/100km mniej na niemieckim paliwie niż na polskim przy prędkościach ok, 180km/h na niemieckich autostradach. Rekord różnicy to było 3,5l/100km w benzynowej 2,5 V6.
Może tu jest jakiś klucz?
Zacznij od prostych testów. Trasa z prędkościami 90-100km/h i jak będziesz miał wynik zbliżony do 'producenckiego' to nie będziesz miał się czego przyczepić. Jazda po mieście, porównywanie z innymi to już inna bajka, bo każdy ma inną 'nogę' Sam miewałem różnice kilkulitrowe w jeździe 166tką ze skrzynią sportronic. Wystarczyło ciut szybciej/wolniej naciskać na gaz. W JTDm te różnice są wiele mniejsze..ale są.
Ludzie czego oczekujecie żeby ten silnik produkował paliwo? Zajrzyj do instrukcji obsługi i zobacz jakie zużycie podaje dla cyklu miejskiego. Aut z koncernu fiata miałem kilkanaście, żadne nigdy nie paliło wmniej niz to podawała instrukcja obsługi, ba zazwyczaj do tego co podaje instrukcja należało dodać 1-2l/100km i wychodziło realne spalanie.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Przyznaje sie ze nie przegladalem instrukcji wczesniej. Rzeczywiscie w instrukcji napisano ze 1.9 JTD-m to 8.2L w cyklu miejskim. Ok od teraz ta wartosc bedzie moim wyznacznikiem.
Natomiast po za miastem to 4.8L i mieszany 6.1L. Na trasie nigdy alfa nie spalila mi mniej 8.4L wiec roznica jest spora. I oczywiscie nie licze zeby spalila 4.8l w trasie.
Tylko dlaczego innym alfaholika alfy spalaja mniej niz w instrukcji. Fakt @sdero ma Alfe 147, ale roznica w wadze nie jest duza zeby powodowala az takie roznice. Bo silnik mamy ten sam. Mimo wszystko pisalem na pewno 3 uzytkownikami Alfy 156 1.9JTDm 150KM i tez im pala o wiele mniej.
Moj styl jazdy odpuszczamy bo to nie jego wina.
Ostatnio edytowane przez xrobcio ; 17-11-2013 o 16:32
no to spalanie z trasy masz nienormalne i nikt nie wmówi , że jest ok
( autostrady poza PL, klima non stop , 2 dorosłych , dziecko i full bagażnik na urlop, - 5,9-6 max zawsze , bez wyjątków , dojazdy do roboty po 21km z czego ok 18 trasa , jakieś króciutkie do sklepów , szkoły itp i w skali miesiąca zawsze - 6.4-6,8 , na 7 to już muszę podeptać przy jeździe do roboty )
A jakie masz oznaczenie silnika;>
OK czy procz sprawdzenia wtryskow cos jeszcze zostalo mi do sprawdzenia co ma wplyw na spalanie?
"Pol roku temu wymienione wszystkie filtry
Przeczyszony EGR, czujnik doladowania, przepustnica i to co dalo sie wyczyscic w kolektorze
Termostat otwiera sie prawidlowo
Wymieniona przeplywowka na boscha"
Ostatnio edytowane przez xrobcio ; 17-11-2013 o 17:52
Co do roznicy wskazania dystrybutor-komputer, to nikt nie powiedzial ze do baku zawsze wlewamy tyle samo![]()
wplyw na to moze miec np.
-komora kompensacyjna
-moment "odbicia pistoletu"
-temperatura paliwa
-ustawienie samochodu (puste lub z pasazerami) a nawet to czy naciskamy spust do konca czy np. do polowy, kosmici i wiele, wiele innych czynnikow...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2