Porównaj średnice tarczy to zobaczysz![]()
Porównaj średnice tarczy to zobaczysz![]()
kupiłem tarcze trw wentylowane, 3 razy wymieniałem klocki bo się okazało, że moja wersja to sport pack.. klocki weszły od wersji 1.9 , zamówiłem świece i kable ngk, po wymianie tarczy i klocków przejechałem się pare km i zaczęło mi coś się tłuc po lewej stronie. Póki co alfa stoi w garażu i czeka na wahacz i gumy na przeguby. Zrobię zawieszenie i wybieram się do Pana Janusza z Dębicy.
Może podjedź do Weloo na warszawską - mi sporo, dobrze i życzliwie pomagał w mojej 146 (a teraz w 166 i MiTo)
Złap go na PW (-> http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/2321.html)
powodzenia i cierpliwości![]()
było: MiTo - jeździ nią młoda Alfisti
AR 166 - takich już teraz nie robią...
AR 146 1.6 bokser - najlepsza alfa jaką jeździłem
Właśnie się dowiedziałem, że przy swapie nie była wymieniana ani wiązka ani komputer, na dodatek nie wiem czy motor jest ze 156tki czy 146
Teraz rodzi się pytanie, czy alfa ze starym kompem będzie zblokowana do tych 120 konii czy nie
Ostatnio edytowane przez kubakostek ; 25-11-2013 o 20:53
A jaki masz komputer?
Ja po wymianie z 1.6 na 1.8 w obu przypadkach Motronic 2.10.4
Na zimnym faluje i przy 2 tys. brakuje mocy. po rozgrzaniu wszystko ok. Nie ten model sondy co powinien być.
Sprzedam blokady rozrządu 1.8-2.0 TS baton717@interia.pl
Sprawdzę wszystko dopiero w piątek, autko stoi w garażu a ja jestem na studiach. Nie trzeba wymienić wiązki kompa i kolektora na ten ze zmienną geometrią dolotu? u mnie na benzynie nie faluje tylko robi kangurka przy puszczaniu gazu, dopiero w grudniu będę miał czas to zrobić. Jeśli wymiana kolektora jest niezbędna by uzyskać te 144km to muszę się obejść smakiem bo mam założony stalowy żeby uniknąć strat przy strzale gazu.
Ostatnio edytowane przez kubakostek ; 25-11-2013 o 22:26
Który masz rok auta? pokrywa zaworów plastik czy alu?
98r. i wcześniej, pokrywa alu komp taki jak u mnie i 140km.
plastik, 2000r. więc co jest konieczne do wymiany?
Zanim zaczniesz coś wymieniać, najpierw posprawdzaj czy wszystko ok. Czujniki, rozrząd.
Koło na wałku wydechowym jest inne dla 1.8 i dla 1.6
Witam,
Mam ten sam problem z AF 1.4 TS z LPG, Szarbie na benzynie i na gazie. Sprawdziłem auto na kompie. Wyszła sonda lambda i została wymieniona. Niestety nie pomogłoWymieniony przepływomierz oraz cewki zapłonowe. Problem nadal się pojawia chociaż rzadziej na benzynie. do tego falujące obroty. Byłem już chyba u wszystkich mechaników Alfa Romeo w Trojmieście i rozkładają ręce
. Mój mechanik od spraw drobnych podejrzewa przepustnice.
Co wy na to??? Pomocy !!!