Coś tam było właśnie o tych słabych spawach.
Tu jest ten temat http://www.forum.alfaholicy.org/tuni..._proex-33.html
Coś tam było właśnie o tych słabych spawach.
Tu jest ten temat http://www.forum.alfaholicy.org/tuni..._proex-33.html
końcowy tłumik 1500 zł kosztuje ale wartoa co do filmiku to wieczorkiem może jak będę jechał, nie chce go na zimno piłować bo szkoda silniczka
![]()
~ taka była piękna ! :C
Jeśli chodzi o tłumiki końcowe same.. to sorry Panowie ale zmiana końcowego tłumika zmienia dźwięk góra w 10% i cudowanie dużo tu nie zmieni.. i na pewno dźwięku zbliżonego do V6 i V8 w ten sposób się nie uzyska..
A co do cen to w tym wypadku cen idzie za technologią i jakością wykonania.. nie bez powodu ulter kosztuje x a csc, raggazon, sebring, novitec 3x.. z tych wszystkich jeśli liczy się cena wziąłbym csc bo on wypada najtaniej z tego co pamiętam.. a jeśli chcecie faktycznie lepszego brzmienia to przeróbka musi do okolic środkowego wydechu i 3 katalizatora..
To brzmienie mojej TS po większym dłubnięciu wydechu..
www.youtube.com/embed/c0qfH_DOAvs
www.youtube.com/embed/JBv4P_1b8Ig
To jeszcze po zrobieniu dolotu, zrobiło się głośniej i soczyściej
www.youtube.com/embed/QA51unkVHGc
www.youtube.com/embed/iY_hxdZadXE
a ja polecam Ragazzona. Działa świetnie. W środku cicho, delikatny bas w określonych zakresach obrotowych silnika. W trasie cisza, nie męczy. A z tyłu? Z tyłu się dzieje
najlepszy efekt jest jak środkowy i końcowy. Mówię o Ragazzon Top Line centre silencer + Ragazzon Top Line rear silencer Duplex 2x102mm
A wygląda tak:
![]()
W takim razie ile musiałbym mieć by zrobić porządny wydech?
Tak samo jak każdy inny tłumik do 147/156/GT .. nie ma u Nas miejsca na dwa tłumiki.. więc wszystkie końcówki idą z jednej lewej puszki tłumika..
@GoldeNx3
Końcowy tłumik z kwasówki to koszt rzędu 800-1000zł, na dwie strony żeby mieć końcówkę to 1500-2000zł.. środkowy tłumik kwasówka 400-600zł + rura do końcowego tłumika też kwasówka jakieś 300-400zł gięta albo 200-300zł spawana i w sumie to jak sądzę Cię zadowoli już.. chyba że masz więcej kasy to możesz polecieć dalej zrobić rurę od środkowego tłumika w stronę kata i kata zamienić na jakiś sportowy kat o wysokiej przepustowości..
Tylko wiedz jedno że ponieważ to benzyna to mocy tym nie ugrasz odczuwalnej.. przyjemniejszy dźwięk no i głośniejszy to na pewno.. szybszą reakcję na gaz to się uda ale na pewno nie jakieś mocne przyrosty koni i niutków..
Ja od siebie mogę napisać tylko tyle, że żaden z produktów ULTERa nie pasował tak jak powinien, i wszystkie dedykowane, były tylko z nazwy niestety.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y