Strona 15 z 74 PierwszyPierwszy ... 567891011121314151617181920212223242565 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 737

Temat: Demontaż, naprawa podrapanej konsoli, zdjęcia oklein

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    gdzie widziales za 60 zl 3 szt.??
    http://allegro.pl/listing/listing.ph...awiew+alfa+159 Do wyboru, do koloru w cenach od 20 zł za sztukę...

Możesz też zadzwonić do Szwagrów lub do kolegi majersco z naszego forum, który ma też swoje na allegro.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

no w sumie mozna cos wybrac.Dzieki za linka.Kiedys patrzylem ale wydawalo mi sie ze za sztuke trzebabylo dac 40-50 zl

Użytkownik Rowerzysta Avatar wrobel
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    AR 159 SW / CBR600 RR

Domyślnie

panowie, wszyscy oklejaja, maluja, czy stosuja jakies inne cuda. a mi po prostu zależy na czyms czym można skutecznie doczyścić te aluminiowe elementy konsoli. boje sie eksperymentowac, zeby nic nie zniszczyc wiec fajnie gdyby ktos polecił coś na prawde godnego polecenia.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Koka7er
    Mieszka w
    Opolskie
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Ja bym proponował jakieś mleczko, jak miałem jasną skórę brudną to czyściłem szczoteczką i cifem. na twoim miejscu szczoreczki bym nie używał, ale cif.. hmnn..

Użytkownik Romeo Avatar LukeMazur
    Mieszka w
    Bieszczady
    Auto
    Toyota Supra JZA80 / Nissan Stagea RS260

Domyślnie

Może się uda i jak się znajdą chęci i czas, bedziemy próbować z Belferem to aluminium zedrzec, pod spodem jest plastik, a następnie obszyć konsole skóra. Zobaczymy ale efekt powinien być zadowalający

Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW

Użytkownik Embrion Avatar aggi2807
    Mieszka w
    Cisterna di Latina
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Super 2.2 at8 2018 160cv

Domyślnie

Odswiezam kartofla.
    Jak zdjac elementy konsoli srodkowej oraz listwy dekoracyjne na drzwiach? Za niedlugo mam spotkanie w celu odswiezenia wnetrza (oklejanie).
    Jedyny problem, to nie wiem jak te elementy pozdejmowac.
    Faceci od stylizacji robia wsjo ale kazali pozdejmowac te plastiki.

Użytkownik Ogier Avatar stefek
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Z drzwi wystarczy po prostu podważyć od 'tyłu'.

Z konsoli środkowej, wyjąć drutem czy kombinerkami zabezpieczonymi jakąś szmatką delikatnie kratki nawiewu, tam będa chyba 2-3 śruby, do tego potem fragment przy skrzyni biegów, podważyć krawędź przy dźwigni hamulca ręcznego i wszystko powinno jakoś delikatnie się wypiąć. Sam już potem spokojnie to ogarniesz

Użytkownik Romeo Avatar Arturek
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Cytat Napisał djstefan Zobacz post
    Z drzwi wystarczy po prostu podważyć od 'tyłu'.

Z konsoli środkowej, wyjąć drutem czy kombinerkami zabezpieczonymi jakąś szmatką delikatnie kratki nawiewu, tam będa chyba 2-3 śruby, do tego potem fragment przy skrzyni biegów, podważyć krawędź przy dźwigni hamulca ręcznego i wszystko powinno jakoś delikatnie się wypiąć. Sam już potem spokojnie to ogarniesz
    Z drzwi aby zdjąć te plastikowe listewki niestety trzeba zdemontować boczki. Listewki są zgrzane na gorąco od wewnątrz także aby to zrobić porządnie nie da się tego tak bez uszkodzeń zdjąć. Jestem po niedawnym malowaniu tych elementów także tak to wygląda.

Użytkownik Ogier Avatar stefek
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

U mnie obyło się bez zdejmowania boczków Od tyłu podważyłem, tam od strony zawiasów i wyskoczyło, choć trochę szarpaniny było.

Użytkownik Romeo Avatar Arturek
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Cytat Napisał djstefan Zobacz post
    U mnie obyło się bez zdejmowania boczków Od tyłu podważyłem, tam od strony zawiasów i wyskoczyło, choć trochę szarpaniny było.
    Można i tak na szybko ale te zgrzewki oderwane teraz fruwają wewnątrz boczków i napewno musiałeś to przyklejać spowrotem. A klejenie to różnie się trzyma zwłaszcza na drzwiach którmi trzaskasz. A tak wkręcasz blachowkręt z podkładką w ten bolec który był zgrzewany i trzyma jak ta lala. Generalnie najmniejsze te elementy z tych dekoracji w aucie a najwiecej z nimi roboty przez te boczki.