Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Nie, no nie musisz aż tak daleko jeździć. Myślę, że w okolicy znajdzie się ktoś sensowny, kto ci to zrobi. Ja akurat w twojej okolicy nikogo nie znam. Ważne jest aby wiedział co robi, bo twój silniczek ma sterownik, który jest troszeczkę inna odmianą EDC16C39 niz w reszcie 159-tek. Zwykle "wykastrowanie" mapą EGR będzie generowało problemy, a histerez EGR-u w tym sofcie jest jak dobrze pamiętam 6.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Nie da.
To nie jest zmiana jakiegoś parametru w sofcie silnika, tylko jego zgranie na kompa, modyfikacja tak, aby silnik "zapomniał" o wypalaniu dpf i jego obecności, oraz ponowne wgranie.
W samochodach z "trudnym" softem (część japońskich?) często zamiast tego zakłada się emulator obecności dpf-a, ale jeżeli jest możliwość- lepiej go usunąć definitywnie.
Tak przynajmniej słyszałem, ale guru nie jestem.![]()
Pewno, że jest możliwość spaprania. Chociażby to, że w niektórych przypadkach należy wykonać korektę N75 (sterowanie overboost), bo zaczyna "falować". FES/MES tego nie wyłączy. Za prosto by było
- - - Updated - - -
No w japońcach z Denso jest masakra. Dla tego emulatory kosztują minimum chyba koło 2000 zł.
Usuwałem kompleksowo programowo i fizycznie. Wtedy kosztowało to 1500 zł. program i i 500 zł. fizyczne usuniecie. Ceny mogły się pozmieniać bo ogólnie te usługi potaniały. Zadzwoń do nich najlepiej. Właściciel jest ok.
Co do programu to chyba V-techy w całej Polsce korzystają z tego samego źródła. Po sczytaniu oprogramowania z mojego kompa gdzieś je wysyłał. Powiedział, że do informatyków, którzy obrabiają program.
Ostatnio edytowane przez marcingoleniow ; 21-01-2014 o 12:45