To nazywa się RURAmostek wodny.
To nazywa się RURAmostek wodny.
A może ten nowy termostat jest uszkodzony ? Znajomy założył nowy termostat i miał podobne problemy. Zareklamował go dostał nowy i wszystko wróciło do normy.
ale jak się nazywa to czarne cudo w niego wkręcone? jak szukałem na rysunkach to nie mogłem tego znaleźć ;/
chyba będę musiał to zrobić ;/ bo nic innego nie przychodzi mi do głowy ;/
ale do niego żaden kabel nie dochodzi Oo
czujnik temp. jest wkręcony w obudowę termostatu ( kostka zielona). ogólnie JTDM ciężko łapie temp. w zimie, zazwyczaj ogrzewanie wystarcza na zbicie temperatury silnika
Ja do 159 założyłem Verneta w czerwcu i trzyma temp. 90'C non stop i stosunkowo szybko się nagrzewa (w Irlandii cieplej niż u was) Do 156 1.9 16V założony jest Gates i auto dużo wolniej sie nagrzewa i nie łapie 90'C na tym samym odcinku co 159. Niestety założny był przez poprzedniego włąściciela bo sam bym takiego badziewia nie kupil a tańszy jest o zaledwie 10f.
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
no to chyba czeka mnie wymiana termostatu oO![]()
UWAGA, UWAGA, trzymajcie się mocno krzeseł:
no myślałem, że padnę jak się dowiedziałem... przed chwilą mnie olśniło i sprawdziłem sobie nr termostatu z pudełka Gates'a na ich stronie i jest do 147, GT, Lancii Thesis i Stilo, a do 159 jest o innych numerach ;/
Zajebisty koleś w hurtowni mi dał ten termostat ;/
No to niezła historia.