Panowie odkopię trochę temat, bo nie chcę zakładać już nowego.
Wiecie może dlaczego jedna wycieraczka dość wysoko leży? Tak jakby nie "zjeżdżała" na sam dół, tylko po prostu dość wysoko leży.
Panowie odkopię trochę temat, bo nie chcę zakładać już nowego.
Wiecie może dlaczego jedna wycieraczka dość wysoko leży? Tak jakby nie "zjeżdżała" na sam dół, tylko po prostu dość wysoko leży.
Może słabo siedzi na tym wieloklinie od silniczka.
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
musisz ją odkręcić i zdjąć, po czym założyć na wieloklin we właściwym położeniu i skręcić.
Dzięki, spróbuje ją rozkręcić i skręcić na nowo![]()
Kolego w pozycji automatyczne z czujnikiem deszczu wycieraczka prawa zawsze parkuje wyżej. Jak dasz na wył i nadal jest w gorze to przesuń na wieloklinie.
Może i tak jest, tylko ja nie mam czujniku deszczu.
Tak dokładnie jest... Wycieraczka "kierowcy" leży za wysoko, natomiast prawa czyli "pasażera" schodzi ładnie na sam dół, tzn do pozycji takiej, w jakiej powinna się znajdować.
No nic, pozostaje jedynie ją rozebrać i poprawić na wieloklinie. A powiedzcie mi, czy dużo roboty? Szczerze nigdy nie zdejmowałem wycieraczek (ramion), no poza samymi piórami. Jak sprawa się do tego ma? Da radę zrobić na parkingu pod blokiem?![]()
Da radę. Jedyny problem to to że w 166 jakbyś maski nie miał (otwarta czy zamknięta) to przeszkadza. Dlatego trzeba panować nad siłą zdejmowania żeby nie przygrzmocić w maskęjak się za to zabierzesz to zrozumiesz
Problem możesz mieć też ze zdjęciem ramienia ze stożkowego czopa. Może się okazać że po latach tak siedzi że bez ściągacza się nie obejdzie. Niemniej jednak mi się w tylu autach jeszcze to nie przytrafiło. Zawsze wystarczyło podważać śrubokrętem lub lekko popukiwać w ramię.
Odkręć nakrętkę, zaaplikuj jakiś penetrator w sprayu i spróbuj ściągać.
W 164 jest tak samo... Ramion od wycieraczek nie podniesiesz, gdy masz zamkniętą maskę. Dopiero jak otworzysz, to da radę podnieś ramiona, bo maska wtedy nie blokuje. Zawsze mnie dziwiła ta konstrukcja
Mam wd-40, idę się ubrać i lecę spróbować to poprawić.
Dzięki !![]()
koledzy, jak już w temacie wycieraczek, to powiedzcie mi jak daleko sięga Wam wycieraczka kierowcy? Chodzi mi o to, ile pozostaje do słupka A kiedy wycieraczka jest w skrajnej pozycji.