Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Wtyczka tempomatu

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    AR 159 1,8 mpi

Domyślnie

Ostatnio bawiłem się demontażem pająka i i bez zdejmowania kierownicy raczej nie da się tego zrobić (zresztą wyjęcie kierownicy to dwie minuty roboty) to po pierwsze primo po drugie primo manetka jest przykręcona jedną śrubką i to jest śruba która skręca także całą obudowę "pająka" ,trzecie primo po drugiej stronie tejże śruby na obudowie "pająka" jest coś w rodzaju zatrzasku który trzyma tę manetkę a czwarte primo to ta kostka wygląda jak by była z tempomatu.

Użytkownik Romeo Avatar Grand231
    Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9mJTD 16 V 150 KM

Domyślnie

A tak z ciekawości nie miał by ktoś może do sprzedania samej manetki tempomatu ?.

Użytkownik Świeżak Avatar antares
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    ZAR939 X9 2.4JTD 147KW

Domyślnie

Cytat Napisał Lesiu.Z Zobacz post
    dobrze myśłisz, ale zeby dobrze przykręcić manetkę do przełącznika zespolonego to wypadało by go zdemontować. Manetka przykręcana jest na dwa wkręty, z tego co pamiętam bez zdjęcia przełącznika zespolonego dostęp do jednego z wkrętów jest utrudniony/nie możliwy
    niedawno przerabiałem temat, obie śruby można bez zdejmowania kiery przykręcić

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Grand231 Zobacz post
    A powiedzcie mi bo mam tą wtyczkę u siebie w belli, gdzie montuje się tą manetkę tempomatu?, tam jest jakiś zatrzask czy co?, oraz do czego jest ten kabel który przychodzi do dolnej obudowy kolumny kierowniczej na drugiej fotce ?. Foto:
    Załącznik 119614Załącznik 119615
    no właśnie miałem pytać co to za kabelek.
    odnośnie manetki, to można powiedzieć, że jest "zatrzask" ale bez przykręcania śrub nie będzie się trzymało. Obie da się przykręcić bez zdejmowania kiery, wystarczy są obrócić o 90° Dolną osłonę da się spokojnie wyciąć nożem do tapet. Zrobiłem sobie formę wzorowaną na manetce okleiłem taśmą malarską, odrysowałem i zacząłem wycinać, kilka poprawek i siedzi. Nie jest to arcydzieło ale jak na moje zdolności wygląda git