Strona 57 z 275 PierwszyPierwszy ... 7474849505152535455565758596061626364656667107157 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 2746

Temat: Światła do jazdy dziennej - jakieś pomysły?

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

To, może wystarczy tylko tę "tandetną naklejkę" przykleić :-)

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Cytat Napisał gwidonio Zobacz post
    Air, zdefiniuj słowo "używanie", czy jest ono synonimem słowa "korzystanie"?, a jeśli tak, to w jaki sposób korzystamy ze świateł, nie włączając ich - jeśli o mnie chodzi, używam tych świateł wyłącznie dlatego, że nakazuje mi to prawo, wjeżdżając do Niemiec, można je po prostu wyłączyć, czyli zaprzestać używania

W jakiej pozycji przełącznika na manetce będą świecić światła drogowe 30%? W trybie 0??
    Jeśli tak to jest problem z tym... bo trzeba będzie podnosić maskę na granicy.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    W jakiej pozycji przełącznika na manetce będą świecić światła drogowe 30%? W trybie 0??
    Jeśli tak to jest problem z tym... bo trzeba będzie podnosić maskę na granicy.
    Co Ty wypisujesz? Przecież masz tryb auto czyli z czujnikiem zmierzchu. Jeździsz ciągle na "auto" czyli z dziennymi i na mijania się samo przełącza. A jak chcesz pojeździć bez świateł w ogóle to wyłączasz na off.

- - - Updated - - -

To, może wystarczy tylko tę "tandetną naklejkę" przykleić :-)
    Naklejkę to łatwo "spreparować" a na kloszach nie ma żadnego oznaczenia. Na żadnym. Tak więc nikt się nie doczepi do tego że nie było fabrycznie jeżeli taka opcja się pojawiała w późniejszych modelach.

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

Air, nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie podniesienie maski i odłączenie jednego bezpiecznika nie stanowi najmniejszego problemu, nawet na granicy :-)
    Nie uważasz, że szukasz "dziury w całym" - nikt tu, przecież, nikogo nie namawia do takiego rozwiązania - chcesz, zakładasz - nie chcesz, nie zakladasz ;-)

Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Trybu AUTO nie kazdy ma, zreszta co to ma do rzeczy? Dziala tak jak przelaczanie z 0 na "on" tylko dzieje sie to automatycznie.

Nie powiedzialbym, ze szukam dziury w calym- po prostu trwa dyskusja, a przerabianie auta w sposob nielegalny uwazam za ryzykowny. To jest moje zdanie.

Podnoszenie maski na granicy mozna raz na ruski rok rzeczywiscie przezyc... jak za starych niedobrych czasow gdy szukali papierosow
    Rownie dobrze, po zalozeniu duzych dystansow na kola mozna sobie przeciez w kazdej chwili odkrecic kola i wyjac tak, zeby opona nie wystawala poza obrys auta.
    ... albo zrywanie folii z przednich bocznych szyb, bo policja wykaze, ze jest za mala przepuszczalnosc swiatla... albo wozenie tlumika w bagazniku w razie jakby policjant stwierdzil, ze ten zamontowany jest za glosny. Przykladow mozna mnozyc- ja oczywiscie przerysowuje.

Wiadomo- kazdy zrobi jak uwaza. W sumie lepsze to niz chinskie LEDy ktorych w ogole nie widac, a niby sa legalne bo maja homologacje.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

Air - krótkie pytanie - masz DPFa?

Z tym podnoszeniem maski idziesz w totalną abstrakcję, jeśli Cię to miałoby w jakikolwiek sposób "męczyć", to w ciągu 5 minut, pierwszy lepszy elektryk zrobi Ci włącznik w kabinie - szukasz, szukasz

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    a przerabianie auta w sposob nielegalny uwazam za ryzykowny.
    I, to jest argument, z którym dyskutować nie zamierzam

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Napisał AirAjti
    a przerabianie auta w sposob nielegalny uwazam za ryzykowny.
    Właśnie. I dlatego tak mnie te rozwiązania dystansują. Choć nie powiem, że gdyby policja u nas była bardziej ludzka to inaczej bym do tematu podchodził. Ale nie mam zamiaru jechać z żoną, dzieciakiem i tłumaczyć się patrolowi jak gówniarz gdy mi dziecko będzie płakać.

Użytkownik Świeżak Avatar Tomaszzz
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Berlina 159, 06, 2.4 Turboklekot

Domyślnie

hmmm...<mysli> przyznaję sie od razu, że poprzednich 54, może 53 stron nie czytałem, ale ja włączam sobie po prostu światła pozycyjne i włączam przeciwmgłowe z przodu, tak jak to mają np skody

A zgodnie z prawem, samochód który nie posiada fabrycznych świateł do jazdy dziennej winien mieć włączone światła pozycyjne z tyłu.

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

Tomasz - wskaż mi taki przepis.

Cytat Napisał Tomaszzz Zobacz post
    włączam sobie po prostu światła pozycyjne i włączam przeciwmgłowe z przodu, tak jak to mają np skody
    To jest niezgodne z przepisami - Skody wykorzystują lampy świateł przeciwmgłowych do świateł do jazdy dziennej, to co Ty robisz, nie mieści się w żadnym przepisie

Mieszka w
    Lubin
    Auto

Domyślnie

Gwidonio- uwazam, ze podnoszenie maski jest uwlaczajace Nie po to kupujemy nowoczesne auta, zeby podnosic maske jak chcemy cos przelaczyc Guziora wiadomo, ze mozna sobie zrobic w kabinie.

Ale tak jak pisalem- kazdy zrobi jak chce i nie bede tego krytykowac. Po prostu mowie, ze wszystkie Wasze rozwiazania do tej pory sa nielegalne i kazdy Wasz argument z latwoscia podwazam. No chyba, ze jest jakis kruczek prawny lub po prostu przepis ktory pozwala uzywac trybu skandynawskiego w Polsce.

Taka ciekawostka- czytalem gdzies, ze np BMW moze jezdzic w trybie skandynawskim poniewaz jest to opcja w bodykomputerze, a auto zostalo z takim komputerem homologowane. Moim zdaniem jest to naciagane, ale ma troche sens.

Mam DPF'a.