Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Temat: 147 gta

Użytkownik Romeo Avatar Andy1970
    Mieszka w
    Płaza/Chrzanów/Małopolska
    Auto
    164 V6

Domyślnie

GTA mało pali jak na tą moc (mój ostatni 126 p nie schodził mi z 7 l), części po taniości , (przykładowo komplet sprzęgła do Imprezy 1500 zeta, komplet rozrządu z pompą wody 1500 zeta). Auto bezawaryjne dające dużo frajdy z jazdy. Jedyny mankament to brak Q4.
    AR 164 3.0 V6 Super 200 KM 1995 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...12v_super.html - ciągle w odbudowie
    AR 156 2.5 V6 - sprzedam części
    AR 164 3.0 V6 - sprzedam części

Użytkownik Alfa i Omega Avatar dejv667
    Mieszka w
    zza chorej rzeki
    Auto
    Lancia Delta HPE HF

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za cenne informacje.

Niestety, dużo wskazuje na to, że się przeliczyłem. O ile sam zakup jeszcze da się ogarnąć to nie jestem pewien czy będę miał wystarczającą kwotę na "pakiet startowy" obejmujący pełen serwis silnika "paski, płyny, świece), nowe hamulce, opony etc. To co brzmi mało zachęcająco to dyfer.

W czym leży problem? To auto nie ma tyle mocy ani tyle momentu żeby mielić napęd... Skrzynie w starszych autach koncernu (coupe, delta etc) bez problemu przenoszą więcej i żyją. Jakaś fabryczna wada?

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Skrzynia to raczej problem tych co nad mocą nie potrafią zapanować ,każdą skrzynię da się ukrecić przez głupotę
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Mieszka w
    zza chorej rzeki
    Auto
    Lancia Delta HPE HF

Domyślnie

Głupotę czyli? Katuję moją skrzynię bez opamiętania a jednak problemu nie ma - i to pomimo tego, że jednak przenosi podobny o ile nie większy moment i ma na karku sporo więcej lat niż najstarsze nawet egzemplarze GTA.

Czytając na forach o zakładaniu Q2 sądziłem, że chodzi o poprawę prowadzenia a tymczasem to konieczność. No chyba, że problem jest sztucznie rozdmuchany przez społeczność co w sumie niczym niezwykłym by nie było.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar coxu
    Auto
    Megane 3RS CUP-S

Domyślnie

Cytat Napisał dejv667 Zobacz post
    Czytając na forach o zakładaniu Q2 sądziłem, że chodzi o poprawę prowadzenia a tymczasem to konieczność. No chyba, że problem jest sztucznie rozdmuchany przez społeczność co w sumie niczym niezwykłym by nie było.
    na tym forum znajdzie się kilku "szczęśliwców", którym rozpadł się dyfer.
    Z drugiej strony moja GTA przejechała ponad 160tys. km bez Q2 i nic się nie stało.
    Założyłem, żeby mieć spokój i choć trochę poprawić trakcję.
    Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)

Użytkownik Znawca Avatar Tytanowy
    Mieszka w
    Iława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V

Domyślnie

Dyfer wytrzyma, tylko pamiętaj żeby umieć opanować moc, którą GTA dysponuje... Ot całą filozofia
    Jak masz zamiar upalać auto, jakieś kosmiczne przegonki robić i jarać sprzęgło ile wejdzie, to raczej z góry już planuj założenie Q2. Przy spokojnej jeździe, czasem nawet agresywniej, bo wiadomo że nie po to kupuje się auto z taką mocą, nic konkretnego stać się nie powinno Pamiętaj, ze wszystko w granicach zdrowego rozsądku i dużo zależy od umiejętności operowania mocą, jakie generuje GTA.

Użytkownik Romeo Avatar Andy1970
    Mieszka w
    Płaza/Chrzanów/Małopolska
    Auto
    164 V6

Domyślnie

Do normalnej jazdy Q2 nie jest potrzebne.
    AR 164 3.0 V6 Super 200 KM 1995 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...12v_super.html - ciągle w odbudowie
    AR 156 2.5 V6 - sprzedam części
    AR 164 3.0 V6 - sprzedam części

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Dyfer potrafi wywalic dziure jesli sie agresywnie rusza na skreconych kolach z wylaczona kontrola trakcji. Jesli masz troche rozsadku i nie robisz takich podstawowych bledow to nic ci nie bedzie. Zd rugiej strony, przy tej mocy szpera powinna byc w standardzie - lepsza trakcja, lepsze wyjscie z zakretu itp itd. W poliftowej 156 (nie gta) VDC troche pomaga hamujac kolo, ale nie jest tak samo efektywna jak mechaniczna szpera. All in all - warto kupic i zalozyc.

Mieszka w
    zza chorej rzeki
    Auto
    Lancia Delta HPE HF

Domyślnie

Innymi słowy wyjście z ciasnego zakrętu z gazem w podłodze może się źle skończyć :/

Użytkownik Pirat drogowy Avatar 3voQ
    Mieszka w
    LDZ
    Auto
    156, A8L, Voyager, Peżo

Domyślnie 147 gta

Moze złe sie skończyć z dwóch powodów: potencjańych stratach w postaci 'boom' oraz braku ciagu kola, ktore w danym momencie ma lepsza prycepnosc, wg. mnie posiadanie ustrojstwo jest warunkiem koniećznym iśtnienia bezpiecznej i skutecznej zabawy..

Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..
    Ostatnio edytowane przez 3voQ ; 04-03-2014 o 19:56
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    mało piszę, więcej robię a to moje pociechy
    156 3.0

Dawne kochanki:
    GT 3.2 (kochała najbardziej a teraz kocha ZjadaczKanapkow)
    159 (zdradziła i poszła)
    GTV (w trakcie renowacji w dobrych rękach GrzesieKW)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uprawnienia