Pamiętaj że nasza ON jest licha a 2T polepsza smarowanie.
A to nie tylko wtryski ale i pompa.
Pamiętaj że nasza ON jest licha a 2T polepsza smarowanie.
A to nie tylko wtryski ale i pompa.
Amantes amentes
Zakochani są jak szaleńcy.
To tak jak większość mechaników uważa się nie można przejść z polsyntetyka na syntetyka ( oczywiście nie chce rozpoczynać dyskusji o tym ;d )
Dam zauważyłem ze lepiej pracuje, ba, nawet korekty wtrysków się poprawiły, czyli czarno na białym masz pokazane jak działa.
Ja również zakupiłem 2T orlenowski i zaczynam testowanie na moim jtd cf2.
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105
Rozumiem, że mój silnik, według tego pana nie powinien działać, bo leję cały czas na Neste. Swoją drogą obecnie jest to Shell tylko w tańszej wersji
Co za kretyn ! (Wybacz ale nie mogę znaleźć innego słowa). Nawet nie ma co komentować tej "ponadprzeciętnej wiedzy". Ty naprawdę pozostawiasz go ze swoim samochodem bez opieki ?! - to pytanie retoryczne.
- - - Updated - - -
Nigdy, ale to przenigdy nie poruszaj tego tematu na forach ! To jakby kazać dwóm pijanym siłować się na rękę... 90% pewności, że zaraz się pobiją![]()
![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Też kiedyś zastanawiałem się czym różni się ropa premium od zwykłej, odpowiedzi udzielił mi mój znajomy. Otóż polskie prawo wymaga żeby zwykła ropa posiadała biododatki w jakimś tam stopniu, a jak wiadomo takie dodatki są niekorzystne dla silników, paliwo premium (Verva, BP Ultimate itp) nie musi mieć biododatków w swoim składzie i jest "czyste" przez co korzystniejsze dla nowych silników diesla - no i tutaj jest dość duży argument żeby lać tylko paliwo premium różniące się tylko 2-3 zł na 10 l od zwykłego.
Nie obrażaj ludzi sendero- facet ma naprawdę dużą wiedzę i jest uczciwy, w ogóle nie wiem czemu każdy mechanior któremu to powiem patrzy na mnie jak na kosmitę
. Ogólnie to można powiedzieć że argumentował to tak: korekty wtrysków na "górze" może i się wyrównały ale nie wiadomo co jest na "dole" wtryskiwacza - w sumie teraz nie wiem korekcję paliwa mierzy się w dwóch miejscach ?, bo jeżeli w MES korekty się wyrównały na zimnym motorze to chyba dobrze, tylko zastanawiam mnie co to są te korekty "dolne".
Czytam co piszesz i nie będę odpisywał bo to daremne.
Amantes amentes
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
Jak najbardziej. Podałem Ci gęstość ON i 2T. Policz o ile wzrośnie gęstość ON po dodaniu 2T. 50 l ON i 0,2l 2T.
Jak Ci korekty się poprawiły to co szukać więcej?. Możesz przestać dodawać dolewkę i powrócić do dawnych korekt które będą się pogarszać. A wówczas pan "mechanik" coś zarobi.
Amantes amentes
A powiedzcie mi co to znaczy "dolne korekty wtryskiwaczy" - bo za bardzo nie czają, wtryskiwacz ma dwie korekty na dole i górze ?![]()
Nigdy z czymś takim się nie spotkałem.
Korekta to wielkość jaką komp wylicza. To wielkość oczekiwana do wielkości faktycznej.
Czyli jak wtrysk leje komp daje korektę np. -1,5. Wtrysk przytkany korekta np. 1,3
Tu masz o ile wzrośnie gęstość
ON posiada gęstość 0,845 i po dodaniu 2T wzrasta na 0,845588
Różnica na plus wielkości 0,0005 !!!!!!!!!! Ciekawe czym to zmierzyć !!!!!!
Wtryski w JTDm nie dają pojedynczej dawki tylko kilka wtrysków po sobie.
JTD dawały wtrysk tylko jeden raz.
Znalazłem taki opis:
W silnikach 1.9 JTD Multijet z wtryskiem common rail z drugiej generacji,zmodyfikowano wtrysk, stosując nowocześniejsze wtryskiwacze i podniesienie ciśnienia wtryskiwanego paliwa a co za tym idzie większej liczbie wtrysków podczas jednego cyklu,powodując tym samym lepsze spalanie,ograniczenie emisji spalin i wyższą kulturę pracy samej jednostki.
Ostatnio edytowane przez Włodek ; 06-03-2014 o 09:28
Amantes amentes