Strona 17 z 74 PierwszyPierwszy ... 78910111213141516171819202122232425262767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 737

Temat: Demontaż, naprawa podrapanej konsoli, zdjęcia oklein

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    AR 159 Distinctive

Domyślnie

Ja miałem panele aluminiowe, prążkowane (z takimi rowkami, o które pewnie Ci chodzi), które oklejałem. Początkowo chciałem zrobić to w ciemnym szczotkowanym aluminium, ale po nałożeniu okazało się, że folia, która imituje szczotkowane aluminium jest za cienka i prążki, wgniotki itp. było widać, wyglądało to chu.. wo. Nie chciałem carbonu, bo myślałem, że w aucie będzie za ciemno, ale tylko carbon ma taką grubość, która maskuje rowki i kompletnie nic nie przebija. Efekt po przykręceniu paneli rewelacyjny.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Dawide, wklej zdjęcia.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał dawide Zobacz post
    Ja miałem panele aluminiowe, prążkowane (z takimi rowkami, o które pewnie Ci chodzi), które oklejałem. Początkowo chciałem zrobić to w ciemnym szczotkowanym aluminium, ale po nałożeniu okazało się, że folia, która imituje szczotkowane aluminium jest za cienka i prążki, wgniotki itp. było widać, wyglądało to chu.. wo. Nie chciałem carbonu, bo myślałem, że w aucie będzie za ciemno, ale tylko carbon ma taką grubość, która maskuje rowki i kompletnie nic nie przebija. Efekt po przykręceniu paneli rewelacyjny.
    Zamiast carbonu można dać ciemne aluminium szczotkowane 3D z firmy oracal lub 3M. Tylko szczotkowanie musi iść równo z wzorem oryginalnego alu.

Użytkownik Znawca Avatar olo_84
    Auto
    Alfa 159 16V 150KM Distinsive SW 2006

Domyślnie

kurcze chyba się podjarałem. jak będzie cieplej to chyba spróbuję tę folię nałożyć mimo iż mam alu z rowkami. Belfer czy dał byś kilka wskazówek jak temat ugryźć. Czym odtłuścić, czy papierem szlifować jeśli tak to jakim. Jak długo grzać czego unikać ... etc

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał olo_84 Zobacz post
    kurcze chyba się podjarałem. jak będzie cieplej to chyba spróbuję tę folię nałożyć mimo iż mam alu z rowkami. Belfer czy dał byś kilka wskazówek jak temat ugryźć. Czym odtłuścić, czy papierem szlifować jeśli tak to jakim. Jak długo grzać czego unikać ... etc
    Powiem tyle. Jeśli to ma być na długo a nie robiłeś tego nigdy to odpuść sobie temat. Żeby się dobrze trzymał klej musisz mieć gładką powierzchnię najlepiej posmarowaną podkładem do tej folii. Podkład trzeba nakładać drobną gąbką, żeby nie został ślad, jak po pędzlu. Potem musi schnąć kilka godzin. Dopiero potem kładziesz folię ale poprawiając/odrywając może podkład odejść z aluminium... Grzać można do temp 70-80, żeby folia nie zmieniła struktury, stopnia połysku, matowości itd. Można użyć do tego suszarki na 1 biegu lub profesjonalnej opalarki z regulacją cyfrową. Wiec jeśli masz dużo czasu, nerwów i zdolności manualne to bierz się za to.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    AR 159 Distinctive

Domyślnie

zrobione na szybko telefonem (prążkowane aluminium oklejone folią carbon)
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa panel1.jpg
Wyświetleń:	1199
Rozmiar:	49.5 KB
ID:	124853   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa srodek4.jpg
Wyświetleń:	1393
Rozmiar:	76.4 KB
ID:	124854   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa srodek panel3.jpg
Wyświetleń:	1577
Rozmiar:	71.4 KB
ID:	124855  

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Nestow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8v

Domyślnie

Witam,

Ja odebrałem dwa tygodnie temu samochód z autka.pl po wymianie paneli na malowane i lakierowane Piano Black. Efekt bardzo przyjemny, trzeba bardzo uważać na zarysowania i nie używać nic innego niż zwilżona mikrofibra.

Zdjęcie przed:

Zdjęcia po:

Dużo lepiej czuję się teraz we wnętrzu

Użytkownik Romeo Avatar gar_krk
    Auto
    159 / MiTo

Domyślnie

Ile kosztowalo Cie takie malowanie i ile czasu to zajelo?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Nestow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8v

Domyślnie

Zostawiałem auto na dłużej bo jechałem na urlop i robiłem jeszcze malowanie maski. Kosztowo porównywalnie z oklejaniem folią, mieli już gotową pomalowaną konsolę i przełożyli w zamian za moją. Po konkretną cenę dzwoniłbym bezpośrednio do Tomka.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp
    Auto
    black 159 1.9 JTD 16V 150KM

Domyślnie

Witam ,dla tych którzy boją sie sami obklejać to znalazlem taka fime na fb
    https://www.facebook.com/GrupaDarkglass
    maja galerie z obklejania deski 159 niestety jeszcze nie wiem jaki jest koszt bo dopiero do nich napisalem