Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 77

Temat: Alfa 159 za +/- 20tys?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

dlaczego w takim razie odrzucac te za 15 tys. skoro za 30/35 tys. to tez skladaki??Mysle, ze mozna brac pod uwage i te z dolnej polki.Moze juz w tym roku bedzie mozna cos wyrwac za dyszke

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Żeby tak nowe części taniały razem z używanym autem

205/55R16 to moim zdaniem przesada. Na 205/60 jest znośnie. Zaznaczam, że użytkuję wiele typów dróg, w tym radomskie (gorsze widziałem chyba tylko w Krakowie ).
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

no Radom to porazka zwlaszcza ta obwodnica.Strach jechac.Ja jezdze na 205/55/16 i nie narzekam

Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    może GT

Domyślnie

chyba będę wkładał 205/60 teraz mam 215/55 jakieś chińskie opony triangle i dość mocno nosi po koleinach a na mokrym jak po lodzie, się zastanawiam czy to zawias zużyty czy wina plastikowatości chińczyków, również się zastanawiam czy takie opony założył komis czy poprzedni właściciel włoch

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Cytat Napisał serath Zobacz post
    Pucek, jeśli to ta co masz w sygnaturce, to coś musi być na rzeczy... Moja ma ten sam kolor, porządny stan i podobne widełki cenowe
    Co masz na myśli ? A tak w temacie , na 215/55/16 można jeździć, tylko trzeba się przyzwyczaić
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

Użytkownik Rowerzysta Avatar Myszkin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    służbowe

Domyślnie

Kolejny temat w stylu - czy za 20 tys coś kupię..."coś" na pewno się kupi.
    Dylemat jest zawsze taki sam - albo dam mniej i jest ryzyko, że kupię skarbonkę albo dam więcej i mam większe szanse, że kupię dobry wóz.

Moja 159 jest z krajowego salonu, 2007 rok, przebieg jak w podpisie - jeździ od nowości jako 2-3 auto w rodzinie. Praktycznie tylko weekendowe przejażdzki, urlopy etc.
    Zwykła wersja Progression, czarny metalik z całkowicie jasnym wnętrzem. Ocieplany garaż, nie widziała w życiu soli i te sprawy.

Teraz konkrety - 2 m-ce temu podczas przeglądu chciał ode mnie kupić ją diagnosta - dawał 40 000 pln. Uśmiechnąłem się tylko i powiedziałem: "primo, spóżnił się pan bo na ten samochód jest już dwóch chętnych i to takich, którzy dają więcej - uwaga (!) - 50 000 pln. A secundo - bo auto nie jest na sprzedaż"

Czemu o tym piszę ? Żeby podnieść poszukujących na duchu - takie białe kruki jak mój egzemplarz zdarzają się i na wolnym rynku, nie tylko poprzez tzw pocztę pantoflową. Trzeba tylko wiedzieć jak i gdzie szukać takich samochodów. Ale od czasu do czasu można je znaleźć nawet na portalach typu otomoto w zalewie "igieł", "jedynych takich", "gugiaro dizajn".
    "Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."

"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"

Użytkownik Embrion
    Auto
    może będzie 159

Domyślnie

Cytat Napisał Myszkin Zobacz post
    Kolejny temat w stylu - czy za 20 tys coś kupię..."coś" na pewno się kupi.
    Dylemat jest zawsze taki sam - albo dam mniej i jest ryzyko, że kupię skarbonkę albo dam więcej i mam większe szanse, że kupię dobry wóz.

Moja 159 jest z krajowego salonu, 2007 rok, przebieg jak w podpisie - jeździ od nowości jako 2-3 auto w rodzinie. Praktycznie tylko weekendowe przejażdzki, urlopy etc.
    Zwykła wersja Progression, czarny metalik z całkowicie jasnym wnętrzem. Ocieplany garaż, nie widziała w życiu soli i te sprawy.

Teraz konkrety - 2 m-ce temu podczas przeglądu chciał ode mnie kupić ją diagnosta - dawał 40 000 pln. Uśmiechnąłem się tylko i powiedziałem: "primo, spóżnił się pan bo na ten samochód jest już dwóch chętnych i to takich, którzy dają więcej - uwaga (!) - 50 000 pln. A secundo - bo auto nie jest na sprzedaż"

Czemu o tym piszę ? Żeby podnieść poszukujących na duchu - takie białe kruki jak mój egzemplarz zdarzają się i na wolnym rynku, nie tylko poprzez tzw pocztę pantoflową. Trzeba tylko wiedzieć jak i gdzie szukać takich samochodów. Ale od czasu do czasu można je znaleźć nawet na portalach typu otomoto w zalewie "igieł", "jedynych takich", "gugiaro dizajn".
    Znam to, kolego z autopsji W domu jest drugie auto - golf IV w sławnym tdi 90KM. Od 2008r. przejechał jakies 45k km... Przy sprzedaży nie będzie szans żeby ktoś w to uwierzył a prawda jest taka, że własnie czasem sie takie autka trafiają i to fakt... To samo z avensisem... Obecnie ma 206k i to pewny przebieg a nie ma szans że przy sprzedaży ktoś w to uwierzy... a perełka to będzie bo stan naprawde dobry i zadbane auto

Użytkownik Romeo Avatar Goora
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDM 150KM '06

Domyślnie

Cytat Napisał tobiasz1988 Zobacz post
    omijaj te które wiszą na allegro dlużej jak od miesiąca ..
    No to ciekawa teoria jest Sprzedawałeś kiedyś auto?
    Wiadomo, że jak coś wisi od roku (a i takie są pewnie, tą niebieską też kojarzę) to pewnie nie bez powodu, ale miesiąc to troszkę naciągane

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

Też wydaje mi się, że ten miesiąc na ogłoszeniu to przesada. Czasami dobre auto jak wystawione jest trochę drożej to tak szybko nie znajduje nabywców. Tak szwagier kupił Skode Octawię 2008 niezniszczalny 1.9 TDI. Myślę, że marzenie wielu kierowców. Ogólnie auto z tym silnikiem jest bardzo chodliwe na rynku. Ze względu na to, że była trochę droższa stała w komisie Skody w Warszawie prawie 5 miesięcy. Po 2 latach eksploatacji i zrobieniu ponad 100 tys. km można powiedzieć, że auto jest naprawdę ok. Trzeba dobrze sprawdzić samochód i tyle.

Użytkownik Romeo Avatar serath
    Mieszka w
    ZG
    Auto
    AR 159SW 1.9JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Pucek-159 Zobacz post
    Co masz na myśli ? A tak w temacie , na 215/55/16 można jeździć, tylko trzeba się przyzwyczaić
    @Pucek - takie nawiązanie do ceny, o której wspomniałeś. Moją (kolorek taki, jak w Twojej Belli w sygnaturce, czyli grafit) dorwałem też w okazyjnej cenie i w dobrym stanie, więc sobie żartuję, że chyba trzeba tylko takiego koloru szukać po ogłoszeniach ;-)

A żeby nie było OT: @marcin43210 - jeśli będziesz w ZG (jeśli dobrze pamiętam, to wspominałeś, że jesteś z Żagania), to możemy spróbować się spotkać i chętnie Ci powiem/pokażę na co ja zwracałem uwagę przy kupnie "dziewiątki". By nie było wątpliwości - nie jestem mechanikiem, itp., ale może akurat część wskazówek Ci się przyda.