To jakiej firmy kupic klocki ? jesli ATE jest dupiate. Czuje ze ATE sa twarde, jak zimne to popiskuja.
To jakiej firmy kupic klocki ? jesli ATE jest dupiate. Czuje ze ATE sa twarde, jak zimne to popiskuja.
Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT <- Jest
Alfa Romeo 147 1.6 T.S <- Jest
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 147 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 156 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW Ti 2.4 JTDm Q-tronic <- Byla
Alfa Romeo GT 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 156 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
Kup ds performance albo premier. Albo yellow stuff.
Piszczenie ma niewiele wspólnego z twardoscia i skutecznością klocków.
No patrz, moje TRW hamują nawet w miarę. I nie piszczą![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Zaraz zaraz, to YellowStuff to już są rajdowe? To jakie są OrangeStuff?
Jak dla mnie rajdowe to są te BEZ homologacji drogowej. Rajdowe to są klocki np. wykonane z DS2500 i kolejnych "DS numerek", które wymagają podgrzania przed użyciem, więc naprawdę słabo nadają się do jazdy miejskiej, bo zaraz są znowu zimne i nie hamują prawie wcale. Cała reszta - z homologacją drogową - to lepsze lub gorsze, ale "zwykłe" klocki.
PS: YellowStuff mają europejską homologację drogową, Orange nie.
Opisane przez Ciebie objawy wskazują na fading. Musisz wymienić tarcze i klocki + odpowietrzenie układu.
Z mojego doświadczenia sugeruję tarcze gładkie Brembo i klocki Ferodo Premier lub ewentualnie bardziej sportowo DS Performance.
Witam. Według mnie to nawet na samych blachach bez klocków by hamowały tylko niszczyły by tarcze, ponieważ to są duże siły dociskowe i duża siła tarcia.
Problem może leżeć po stronie pompy hamulcowej. Jest szczelna ? Nie ubywa płynu ? Jak zachowuje się sam pedał hamulca ? Wpada w podłogę ? Jeśli tak to czy dzieje się to nawet jak przy zimnym aucie rozpędzisz się do 100 i od razu zahamujesz ?