Strona 23 z 60 PierwszyPierwszy ... 131415161718192021222324252627282930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 591

Temat: Piasta/łożysko koła Alfa Romeo 159

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Obecnie SNR jest w cenniku za około 360 zł ale jest adnotacja, że dostawa do 72 godzin.
    ??? Wg oficjalnego dystrybutora w PL te łożyska mają być dostępne dopiero w sierpniu. Coś się zmieniło?
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Maniak resoraków Avatar dex
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 1,9 JTDm 2007 q-tronic

Domyślnie

Od marca szukalem piasty - w hurtowniach dostawalem odpowiedz, ze nie ma.

W ASO na poczatku byly za ok. 800 pln.

Na przelomie kwietnia/maja w kazdym warszawskim ASO padala odpowiedz - cena ponad 1000 pln - termin dostawy - nieznany. Nawet nie chcieli pobrac zaliczki.

Czesci pojawily sie w ubiegly piatek ( tylko optimal ) - zniknely z polek w ciagu godziny.

Udalo mi sie wymienic - super, ale wiem, ze od kilku tygodniu bylem unieruchomiony.

Cykl wydawniczy poradnika to miesiac. To ze teraz jest mniejszy problem z dostepnoscia, nie znaczy, ze nie bylo go nawet tydzien temu.

I blagam, niedostepnosc czesci w ASO przez taki okres czasu to dramat i wstyd dla prodeucenta.

Niektorym sie udalo - super, ale rzeczywistosc byla zupelnie inna.

Pisanie o nieobiektywnosci "pismakow" zdecydowanie przesadzone.

BTW. Alfa nie odniosla sie do zarzutow dziennikarza wiec raczej wszystko jasne.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    ??? Wg oficjalnego dystrybutora w PL te łożyska mają być dostępne dopiero w sierpniu. Coś się zmieniło?
    O tym będę wiedział dokładnie w poniedziałek bo akurat w sobotę z nimi jest kontakt utrudniony a zamówienia przyjmują pn-pt. Przy czym często stan faktyczny odbiegał u nich od realiów więc może i tutaj dali ciała.

Dodano po 13 minutes:

Cytat Napisał dex Zobacz post
    Od marca szukalem piasty - w hurtowniach dostawalem odpowiedz, ze nie ma.

W ASO na poczatku byly za ok. 800 pln.

Na przelomie kwietnia/maja w kazdym warszawskim ASO padala odpowiedz - cena ponad 1000 pln - termin dostawy - nieznany. Nawet nie chcieli pobrac zaliczki.

Czesci pojawily sie w ubiegly piatek ( tylko optimal ) - zniknely z polek w ciagu godziny.

Udalo mi sie wymienic - super, ale wiem, ze od kilku tygodniu bylem unieruchomiony.

Cykl wydawniczy poradnika to miesiac. To ze teraz jest mniejszy problem z dostepnoscia, nie znaczy, ze nie bylo go nawet tydzien temu.

I blagam, niedostepnosc czesci w ASO przez taki okres czasu to dramat i wstyd dla prodeucenta.

Niektorym sie udalo - super, ale rzeczywistosc byla zupelnie inna.

Pisanie o nieobiektywnosci "pismakow" zdecydowanie przesadzone.

BTW. Alfa nie odniosla sie do zarzutow dziennikarza wiec raczej wszystko jasne.
    Ale czy Ty czytałeś dokładnie co ja napisałem? Problem pojawił się co najmniej 5 miesięcy temu a oni dali materiał do druku dopiero teraz, nie sprawdzając czy coś ruszyło w tej kwestii (a co najmniej 2 tygodnie temu ukazały się te rarytasy). Artykuł moim zdaniem jest nierzetelny. Nikt nie zadał sobie trudu oficjalnego zapytania FAP o powód takich perypetii, nie sprawdzono jak wygląda sytuacja za granicą i w końcu nie sprawdzono w czym jest szkopuł. Poza tym jeśli ktoś ma się odnieść do tak świeżego artykułu, to ma jeszcze czas i wątpię, żeby FAP przejął się tym patrząc na ich politykę cenową i "dbanie" o rynek części i klientów.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 06-06-2014 o 23:05 Powód: Dodano

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Pany pytanko :
    ten cały optimal to jakaś normalna fabryka czy pakowacz do swoich pudełek tego samego co się zowie maxgear np ?
    bo mam różne info ...

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    Pany pytanko :
    ten cały optimal to jakaś normalna fabryka czy pakowacz do swoich pudełek tego samego co się zowie maxgear np ?
    bo mam różne info ...
    Do tej pory były to ich własne inwencje twórcze. Niestety nie wiadomo, które z nich lepsze bo obie "firmy" mają na koncie całą masę reklamacji. Tylko czekam, kiedy MasterSport wypuści na rynek swoje łożyska do 159 z nadrukiem Made in Germany Podobno już nad tym inżynierowie w największym kraju skośnych oczu pracowali ale czy weszły do produkcji to jeszcze nie wiem...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar dex
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 1,9 JTDm 2007 q-tronic

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Nikt nie zadał sobie trudu oficjalnego zapytania FAP o powód takich perypetii, nie sprawdzono jak wygląda sytuacja za granicą i w końcu nie sprawdzono w czym jest szkopuł. Poza tym jeśli ktoś ma się odnieść do tak świeżego artykułu, to ma jeszcze czas i wątpię, żeby FAP przejął się tym patrząc na ich politykę cenową i "dbanie" o rynek części i klientów.

Zadano sobie trud i zapytano. Niestety - brak odpowiedzi (wiem od zrodla)
    Co juz jest slabe same w sobie.
    W sklepach i hurtowniach jedna odpowiedź - brak u producenta.
    Poza tym, zastanow sie dlaczego nie rozdmuchano afery wczesniej. Ano dlatego, ze co chwila dostawalismy info, ze produkt pojawi sie wkrotce ( najpierw mial byc marzec, pozniej maj , teraz lipiec ). Miarka sie przebrala, wiec powstal.

I tak juz zupelnie z boku, obiektywnie - naprawde, zeby zdobyc taka czescia uwazasz, ze powinnismy byc zmuszani do dzwonienia zagranice? To, ze zabraklo ich w ASO jest po prostu skandaliczne i tyle.

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał dex Zobacz post
    Zadano sobie trud i zapytano. Niestety - brak odpowiedzi (wiem od zrodla)
    Co juz jest slabe same w sobie.
    W sklepach i hurtowniach jedna odpowiedź - brak u producenta.
    Poza tym, zastanow sie dlaczego nie rozdmuchano afery wczesniej. Ano dlatego, ze co chwila dostawalismy info, ze produkt pojawi sie wkrotce ( najpierw mial byc marzec, pozniej maj , teraz lipiec ). Miarka sie przebrala, wiec powstal.

I tak juz zupelnie z boku, obiektywnie - naprawde, zeby zdobyc taka czescia uwazasz, ze powinnismy byc zmuszani do dzwonienia zagranice? To, ze zabraklo ich w ASO jest po prostu skandaliczne i tyle.
    Skandal to za ładne określenie. To zwykła RZenada. Jak działa FAP większość z Nas wie. Duży moloch mający klienta głęboko gdzieś. Tam się duże cyfry liczą a słowo renoma nie występuje w ich słowniku. Jak tam ktoś nie zrobi porządku odgórnie (w co wątpię) to takie sytuacje będą się notorycznie pojawiać. Ja się zgadzam z faktem, że to przegięcie. Ale w artykule nie ma wzmianki, że zadano pytanie FAP. Poza tym Ty piszesz, że spytano. Po pierwsze dlaczego mam wierzyć a po drugie nawet jeśli to prawda, czytelnik nie ma o tym pojęcia po lekturze AŚ! Inna sprawa, że to cały rynek był kulawy na tą nogę przez jakiś czas. Zazwyczaj w ASO takich rzeczy się nie kupuje głównie z racji cen i nie mają tego w dużych ilościach. Nagle popyt się ruszył i sprawa się rypła...

Chwała Bogu jest już lepiej i trzeba kupować na zapas, bo może znów zabraknąć nawet MaxGear'a

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Jest ori nawet na all za 880
    No i reszta optimali , cx'ów , maxgear'ów - bo to pewnie jeden kij

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Bocian dzwoń do człowieka i proponuj 25% upustu za 30 sztuk. Potem będziemy sprzedawać po pięćset

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto

Domyślnie

akuki chyba na to nie pójdzie :-)