Od marca szukalem piasty - w hurtowniach dostawalem odpowiedz, ze nie ma.
W ASO na poczatku byly za ok. 800 pln.
Na przelomie kwietnia/maja w kazdym warszawskim ASO padala odpowiedz - cena ponad 1000 pln - termin dostawy - nieznany. Nawet nie chcieli pobrac zaliczki.
Czesci pojawily sie w ubiegly piatek ( tylko optimal ) - zniknely z polek w ciagu godziny.
Udalo mi sie wymienic - super, ale wiem, ze od kilku tygodniu bylem unieruchomiony.
Cykl wydawniczy poradnika to miesiac. To ze teraz jest mniejszy problem z dostepnoscia, nie znaczy, ze nie bylo go nawet tydzien temu.
I blagam, niedostepnosc czesci w ASO przez taki okres czasu to dramat i wstyd dla prodeucenta.
Niektorym sie udalo - super, ale rzeczywistosc byla zupelnie inna.
Pisanie o nieobiektywnosci "pismakow" zdecydowanie przesadzone.
BTW. Alfa nie odniosla sie do zarzutow dziennikarza wiec raczej wszystko jasne.
O tym będę wiedział dokładnie w poniedziałek bo akurat w sobotę z nimi jest kontakt utrudniony a zamówienia przyjmują pn-pt. Przy czym często stan faktyczny odbiegał u nich od realiów więc może i tutaj dali ciała.
Dodano po 13 minutes:
Ale czy Ty czytałeś dokładnie co ja napisałem? Problem pojawił się co najmniej 5 miesięcy temu a oni dali materiał do druku dopiero teraz, nie sprawdzając czy coś ruszyło w tej kwestii (a co najmniej 2 tygodnie temu ukazały się te rarytasy). Artykuł moim zdaniem jest nierzetelny. Nikt nie zadał sobie trudu oficjalnego zapytania FAP o powód takich perypetii, nie sprawdzono jak wygląda sytuacja za granicą i w końcu nie sprawdzono w czym jest szkopuł. Poza tym jeśli ktoś ma się odnieść do tak świeżego artykułu, to ma jeszcze czas i wątpię, żeby FAP przejął się tym patrząc na ich politykę cenową i "dbanie" o rynek części i klientów.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 06-06-2014 o 23:05 Powód: Dodano
Do tej pory były to ich własne inwencje twórcze. Niestety nie wiadomo, które z nich lepsze bo obie "firmy" mają na koncie całą masę reklamacji. Tylko czekam, kiedy MasterSport wypuści na rynek swoje łożyska do 159 z nadrukiem Made in GermanyPodobno już nad tym inżynierowie w największym kraju skośnych oczu pracowali ale czy weszły do produkcji to jeszcze nie wiem...
Zadano sobie trud i zapytano. Niestety - brak odpowiedzi (wiem od zrodla)
Co juz jest slabe same w sobie.
W sklepach i hurtowniach jedna odpowiedź - brak u producenta.
Poza tym, zastanow sie dlaczego nie rozdmuchano afery wczesniej. Ano dlatego, ze co chwila dostawalismy info, ze produkt pojawi sie wkrotce ( najpierw mial byc marzec, pozniej maj , teraz lipiec ). Miarka sie przebrala, wiec powstal.
I tak juz zupelnie z boku, obiektywnie - naprawde, zeby zdobyc taka czescia uwazasz, ze powinnismy byc zmuszani do dzwonienia zagranice? To, ze zabraklo ich w ASO jest po prostu skandaliczne i tyle.
Skandal to za ładne określenie. To zwykła RZenada. Jak działa FAP większość z Nas wie. Duży moloch mający klienta głęboko gdzieś. Tam się duże cyfry liczą a słowo renoma nie występuje w ich słowniku. Jak tam ktoś nie zrobi porządku odgórnie (w co wątpię) to takie sytuacje będą się notorycznie pojawiać. Ja się zgadzam z faktem, że to przegięcie. Ale w artykule nie ma wzmianki, że zadano pytanie FAP. Poza tym Ty piszesz, że spytano. Po pierwsze dlaczego mam wierzyć a po drugie nawet jeśli to prawda, czytelnik nie ma o tym pojęcia po lekturze AŚ! Inna sprawa, że to cały rynek był kulawy na tą nogę przez jakiś czas. Zazwyczaj w ASO takich rzeczy się nie kupuje głównie z racji cen i nie mają tego w dużych ilościach. Nagle popyt się ruszył i sprawa się rypła...
Chwała Bogu jest już lepiej i trzeba kupować na zapas, bo może znów zabraknąć nawet MaxGear'a![]()
Bocian dzwoń do człowieka i proponuj 25% upustu za 30 sztuk. Potem będziemy sprzedawać po pięćset![]()