a ja nie montowalem wiec takie pytania zadawaj Tomkowi_KRK i Panu Arturowi-jego mechanikowi
a ja nie montowalem wiec takie pytania zadawaj Tomkowi_KRK i Panu Arturowi-jego mechanikowi
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
porównuje sobie wahacz nowy oryginał i 2 letni VEMA ok 20 000 km. Jak to jest ze sworzniem ? W nowym praktycznie trudno go ruszyć w jakąś stronę. W używanym 2 letnim chodzi leciutko. A jak powinien zachowywać się oryginał np. po 50 000- 70 000 km?
Ostatnio edytowane przez alflg ; 13-05-2014 o 21:50
Mam pytanie do użytkowników górnych wahaczy zakupionych na http://fiat-autoparts.com/
Przejechał może ktoś już więcej jak 20tys. na tych wahaczach?\
Chciałbym się dowiedzieć jak z jakością tych wahaczy, skoro są tylko droższe od zamienników i tańsze ok.40% od oryginalnych w ASO.
To jest oryginał. Porównałem je z oryginałami z aso (fiat-lancia-alfa), to jest to samo, oznaczenia te same, logo fiata itd...
Generalnie ze sworzniami zasada jest taka że im ciężej się rusza na boki tym lepiej, w tym lepszym jest stanie. Jeśli w używanym wahaczu sworzeń chodzi naprawdę swobodnie przy użyciu minimalnej siły znaczy że nadaje się do kosza. Jak powinien zachowywać się oryginał po 70kkm na polskich drogach, nikt ci nie odpowie rzeczowo. W każdym zakątku polski masz inne drogi, jeden jeździ po gładkiej nawierzchni, inny naparza po dziurach, jeden zwalnia na torach do 20-30, drugi ciśnie 70... U każdego zużycie będzie wyglądało inaczej.
Najlepiej zobaczyć, czy nie ma luzu w osi, czyli w pionie.
Jeśli nie, i nie lata za luźno, tak jak napisał kolega wyżej, to jeszcze posłuży trochę.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Witam.Przepraszam,ze się wcinam w temat ale chyba lepszego miejsca nie mogłem znaleźć.Potrzebuje wyeksploatowane wahacze górne do 159,-wymieniacie je wiec jeśli ktoś chciałby je odsprzedać to zapraszam na priw.Zainteresowany jestem wahaczami oryginalnymi(tymi na pierwszy montaż)model sprzed liftu(prawy i lewy) czyli z grubszymi sworzniami.
Czyżbys sie bawił w regeneracje?