Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Temat: Szybkie pytanie - w jakiej dzielnicy mieszkanie

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cassiel
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 156 SW FL 1.9 JTD 150 KM

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155 Zobacz post
    Mostu Grota nikt nie zamykał trwa tam tylko przebudowa przy okrojonym ruchu. Most Gdański zawsze był zakorkowany w godzinach szczytu
    W 100% racja. Ludzie lubią opowiadać "bajki o żelaznym wilku". Jeżdzę Gdańskim od 3 lat codziennie wiedząc od strony Modlinskiej i tragedii nie ma - ruch idzie dosyć płynnie - a to najważniejsze. Nie wiem jak jest od strony Targówka. Zauważyłem tylko jedną prawidłowość w listopadzie przez 2-3tygodnie jest gorzej. Nie wiem studentom nagle chce sie uczyć czy mniej ludzi bierze urlopy

Dodano po 7 minutes:

Tym filmem to Sagatowi możesz podpaść
    Ostatnio edytowane przez cassiel ; 10-07-2014 o 08:42 Powód: Dodano

Użytkownik Romeo Avatar Shorty10
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 156 1.8 1998r. Sedan

Domyślnie

Cytat Napisał cassiel Zobacz post
    W 100% racja. Ludzie lubią opowiadać "bajki o żelaznym wilku". Jeżdzę Gdańskim od 3 lat codziennie wiedząc od strony Modlinskiej i tragedii nie ma - ruch idzie dosyć płynnie - a to najważniejsze. Nie wiem jak jest od strony Targówka.
    Od Targówka jest nieciekawie, tak do godziny 10 to stoi się od Ronda Żaba już, ale na samym moście to racja, powoli ale do przodu. W godzinach szczytu nie bywam tam, to nie wiem.
    Zakochany w Alfie od pierwszego wejrzenia

Były:
    Opel Astra 1.6 1998
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998
    Seat Cordoba 1.6 1999
    BMW E36 316i 1998

Jest:
    Alfa Romeo 156 1.9 8V 115KM JTD FL 2005

Moja Becky 1.8 T.S.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar ArekWAWA
    Auto
    Gtv 2.0 V6 TB

Domyślnie

W 100% racja. Ludzie lubią opowiadać "bajki o żelaznym wilku".
    Kolego odkąd wyłączyli z ruchu jeden kierunek jezdni i ruch idzie w dwie strony po jednym (2 pasach w jedną i 2 w drugą) jest zawsze bardzo ciasno i idzie bardzo powoli... Nikt tu bajek nie opowiada bo i niby po co... No ale zawsze znajdą się "mądrzejsi i bardziej pewni swoich spostrzeżeń" . BTW ostatnio motocyklista zablokował zablokował dwa pasy w jedną stronę (wypadek) od drugiej strony przebijała się karetka i wszystko stało w bez ruchu dobre 20minut, a kolejka od strony Marek ustawiła się aż do Atrium Targówek włącznie ze wszystkimi wjazdami na trasę. Tak więc nie wiem o jakich porach Ty tamtędy jeździsz ale ja 3 razy w tygodniu około godziny 9-10 i zawsze jest tam dramat...

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Ja tam jeżdzę 10 razy dziennie w różnych godzinach i fakt kolizja wypadek awaria korkuje most ( każdy Warszawski most ) na Amen
    Kierunek na zachód stoi od 7-10
    Kierunek wschód stoi od 15-18

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał ArekWAWA Zobacz post
    Kolego odkąd wyłączyli z ruchu jeden kierunek jezdni i ruch idzie w dwie strony po jednym (2 pasach w jedną i 2 w drugą) jest zawsze bardzo ciasno i idzie bardzo powoli... Nikt tu bajek nie opowiada bo i niby po co... No ale zawsze znajdą się "mądrzejsi i bardziej pewni swoich spostrzeżeń" . BTW ostatnio motocyklista zablokował zablokował dwa pasy w jedną stronę (wypadek) od drugiej strony przebijała się karetka i wszystko stało w bez ruchu dobre 20minut, a kolejka od strony Marek ustawiła się aż do Atrium Targówek włącznie ze wszystkimi wjazdami na trasę. Tak więc nie wiem o jakich porach Ty tamtędy jeździsz ale ja 3 razy w tygodniu około godziny 9-10 i zawsze jest tam dramat...
    To ze jest wypadek jest sytuacja nadzwyczajna a nie standardowa. Jeżdzę tym mostem od 7do10 razy w tygodniu codziennie rano ok 7.40 i po południu ok 17tej. Most nigdy nie stoi, powoli ale sie toczy. Rano nie mam problemu takiego jak od strony Targowka bo od Modlinskiej wjeżdża tam mniej samochodów.
    Nie wiem czy zauwazyliscie Ci którzy jeżdżą tym mostem ze po południu w stronę wschodnia most sie nie korkuje - korkuje sie wcześniej na podwójnych światłach przed wjazdem na most - szczególnie jak "miski" kierują ruchem.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Ze swojej strony mogę doradzić jedno - szukaj mieszkania po tej stronie rzeki po której masz robotę. Warszawa generalnie zawsze stoi w korkach, tylko że jeśli mieszkasz po tej samej stronie to masz jakieś opcje żeby te korki ominąć albo raczej zminimalizować, a jeśli jedziesz za most to nie masz wyboru, jak stanie na amen to i Ty stoisz i nie ma przebacz. Często zdarza mi się śmigać o każdej porze dnia i nocy po Wawie i mosty potrafią się zabić niezależnie od godziny i to w kilka minut, wystarczy jakaś stłuczka. Na pocieszenie dodam że mi firmę przenieśli z 30 minut dojazdu na 8, niezależnie od dnia i godziny, rekord to 11 minut

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Kasztelan to po czym oceniasz ze masz firmę oddalona o 8 minut skoro Twój rekord to 20?
    Na mieszkanie po tej samej stronie rzeki nie marególy - mi kiedyś przenieśli firmę z odległości gdzie czas dojazdu (w tym przez Wisłę) zajmował komunikacja miejska 15 minut na 1 godzinę.
    Poza tym odradzanie że powinno sie mieszkać po tej stonoe rzeki co praca dobre było kiedy nie byliśmy tak mobilni jak teraz oraz cała karierę zawodowa łączyło sie z jednym przedsiębiorstwem. Jakiś czas temu czytałem ze statystyczny Polak miedzy rozpoczęciem pracy a emerytura zmieni robotę 7 razy. I co wtedy zmieniać mieszkanie? A co jeśli je kupiłeś i nie stać Cię na zmianę ze względu ja to ze mieszkania mogą być droższe.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Imć
    Mieszka w
    WJ
    Auto
    Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS

Domyślnie

I co wtedy zmieniać mieszkanie? A co jeśli je kupiłeś i nie stać Cię na zmianę ze względu ja to ze mieszkania mogą być droższe.
    A kto kaze kupowac? Kupowanie w/g miejsca pracy mija sie z sensem, chyba, ze ktos ma taka prace, ze zawsze sobie moze pozwolic na zakup kolejnego mieszkania. Mieszkania sie nie psuja, mozna wynajac, jezeli ktos sie lubi uzerac z lokatorami, albo sprzedac.

Poza tym kolega - autor watka chce wynajac, wiec jak bedzie mial wiecej srodkow to sie nawet moze przeniesc do Zagla Libeskinda jak bedzie miec kaprys

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Ok racja. Ja po prostu nie cierpię się przeprowadzać

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Kasztelan to po czym oceniasz ze masz firmę oddalona o 8 minut skoro Twój rekord to 20?
    Ale gdzie ja napisałem 20?? Napisałem że 8 - tyle robię dzień w dzień, raz na tydzień jak trafię na wszystkich 4-ech skrzyżowaniach czerwone to jadę 11 min i to jest najdłuższy czas dojazdu.
    Co do mieszkania po tej samej stronie to kolega napisał że chce wynajmować, a jak wynajmujesz to szukasz najbliżej roboty, zmieniasz robotę = zmieniasz mieszkanie, proste. Zaczynamy być społeczeństwem jak na Zachodzie gdzie nie ma przywiązania do roboty i domu jak za komuny, każdy przeprowadza się tam gdzie jest dobra praca. A jak stać Cię na mieszkanie to kupujesz w takim miejscu żeby komunikacja miejska była dobra i tyle, wtedy masz rozsądny dojazd w każdy zakątek miasta a nie jak mój znajomy, miał pracę na Tarcho to kupili mieszkanie prawie pod Legionowem, a niedawno robotę mu do centrum przenieśli, i teraz dziennie 3h traci na dojazd.