Sprawdź numer przepływki ;/
jest na obudowie
Sprawdź numer przepływki ;/
jest na obudowie
Witam mój nr przepływki to 0280218054 mogę mięć przepływke o nr 0280217531 bedzie pasowało?
Wg internetu:
0280217531 - dla silnika CF2 V6
0280218054 - dla CF3
Wg mnie - będzie pasowało, ale niech ktoś się jeszcze z kolegów wypowie czy były jakieś drastyczne różnice między CF2 a CF3. Bosch strasznie namotał w przepływomierzach, jakbyś forum przeszukał to gdzieś nawet było info od jakich tanich aut pasują wkładki...
Wszystko jest na pierwszej stronie tematu o przepływomierzach, nawet daleko szukać nie trzeba![]()
Witam . problem nie rozwiazany i juz qurwa zaczynam miec tego dośćwiec tak kupiłem przepływkę jest wymieniona i na pb dale dławi sie moze jest troche lepiej niz wczesnie ale dalej dławi sie , na lpg nie ma tego problemu ... naczytałem sie setki tematów tu na forum i ogólenie w necie i ja za duzoa czytasz to sie mętlik w glowie robi wiec tak:
czy takie objawy moga byc zwiazane z sondom lambda ? tylko czy na lpg tez by sie dławił przy padającej sondzie?
mam tez do wymiany aku ale to chyba nie ma nic z tym wspólnego.
czy np zle ustawiaona instalacja lpg moze dawac takie objawy?
dzisiaj chcem dolac środka do czysczenia wtrysków i pojedzic na pb moze cos sie zmieni , jęsli nie to juz pomysłow nie mam. jęzeli ktos byu mial jakiś pomysł do niech cos podpowie .
Witaj, widziałem kiedyś podobny temat, okazało się że winę ponosiła pompa paliwa w baku, zaznaczam że to tylko sugestia nie podanie przyczyny pozdrawiam.
Wiec tak wczoraj trasa żagań - poznań , jade sobie normalnie nagle swiatło na desce przygasło i kontrolki na desce sie pozapalały reczny abs marchewa od silnika od skrzyni poduszek , i na wyswietlaczu od ics napis cos batery low , ok zatrzymałem sie pod sklepe polazłem kupic sobie cos do picia wchodze do odpalam a on niechce odpalic krece krece i nic , po kilku przekrenceniach i kluczyka zapalił zero kontrolek , ok jadę wyłączyłem klime mówie moze cos nie tak z ładowaniem ,ale po ze po jakimś czsie goronco włączam klime i tu stuk szrpnieci silnika i kontrolki znów na desec , zczymałem sie odpaliłem znów zero kontrolek ale juz zostawiłem wszystko włonczone , kilku km znów zapaliłu sie kontrolki ale samochód jechal bez zadnych objawów . Na gazie jedzie normalnie , pb przy mocnym bucie dławi sie . Czy moze miec ten prąd coś wspólnego z ładowaniem,?
A sprawdzałes kabel masowy w bagażniku oraz pomiędzy budą a silnikiem ? Dodatkowo jak wyglądają klemy ? Byc może twoje problemy wynikają ze słabej masy.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
ok takie błędy są po trasie: 1 to ecu, 2 skrzynia ,3 poduchy , 4 abs asr
![]()