Co myslicie na temat tych parametrow?? Sa w normie zeby wykluczyc krokowy czy przepustnice?
Co myslicie na temat tych parametrow?? Sa w normie zeby wykluczyc krokowy czy przepustnice?
Właściwie strzelam:
Względna == zbyt nisko, bezwzględna == zbyt wysoko.
Wszystkie parametry zwykle są ważne. Bezwzględna, absolutna – mechaniczne otwarcie, minimalna, chyba też, względna – wyliczona z przeprowadzonej adaptacji lub odniesiona do zera bezwzględnego (raczej to drugie).
Gdy silnie faluje bywa, że względna nie jest równa wyliczonej == bezwzgl – min.
Czemu nie wiem.
Labilność parametrów TP na jałowym, też mnie zastanawia, ale tylko czasami.
Ostatnio edytowane przez Majka ; 13-07-2014 o 23:58
silnik nie faluje...moje i kolegi co wstawilem sa b.podobne w sumie a u niego nie ma takich zachowan i spadku mocy ze sie nie chce wkrecac na obroty...sprubowac wymienic przepustnice i krokowy czy odpuscic to?? Moze swiece wymienic bo nie wiem kiedy byly wymieniane?? Duzo lepiej wkreca sie na obroty na postoju niz podczas jazdy, a jak jedzie 4,5 osob to juz wogole tragedia z przespieszaniem i wskazowka tez jeszcze wolniej sie podnosi od obrotow wtedy...![]()
Ostatnio edytowane przez daniel675 ; 14-07-2014 o 12:19
jeśli masz taką możliwość to ja bym wymieniał.... bo jak widzisz słabo na tym forum z radami, wszyscy powyjeżdzali....
OK to wymienie swiece,obejrze dokladnie wydech czy nie ma jakiejs dziurki i dolot od gory...To przepustnica z krokowym jest w porzadku i nic z nia nie robie. W czoraj wracajac z pracy w nocy troche ja przeciagalem na biegach i zauwazylem ze np.na 4 biegu prawie wogole nie chce dojsc do 6tys.obr. na 3 troche lepiej a pedal momentem juz w podlodzeNo nic dam znac co i jak po operacji.
U mnie jest identyczny problem hmm do dwóch tysięcy obrotów strasznie przerywa silnikiem a od dwóch to jak strzała na luzie na postoju silnik faluje miedzy 800 a tysiąc obrotów hmm
Tylko sugerowałam, że może nim się TP wymieni, to warto sprawdzić napięcia na łączówce i odnieść je do parametrów z MES….
Ta interpretacja komponuje się ze wskazaniami przepływu i przepływu oczekiwanego. Tylko, że to by mogło wskazywać, że przepływ i korekty są ustalane na podstawie wskazań z TP, czasami. Tłumaczy też niższy przepływ na TP max. Nie tłumaczy chyba podciśnienia. Ale, fakt, nie wiem jak ten układ działa.
Moja:
- przyspiesza płynnie, ale dół ma gorszy niż górę,
- TP nie była ani czyszczona, ani ruszana.
Ostatnio edytowane przez Majka ; 16-07-2014 o 22:48
do tego dodam że zalewa świece(wymienilem wszystkie 8 ) i na postoju dajac wieksze obroty kopci tak jakby niebieskim dymem hmm
Wymienione uszczelki i swiece. Poprawy nie ma...Parametry: TRA -15.230 (spadlo), FRA 0, DTV 1. Przeplyw powietrza do odciecia 404kg/h a napiecie 4.3V. Napewno krokowy do wymiany bo cos swiruje,jak dojezdzam do swiatel i sie zatrzymuje to obtory ma ok 1200 a po ok.5 sec. spadaja go 900 i siie trzymaja....i tak prawie za kazdym razem sie ,,wieszaja na chwile''Przeplywke odlaczylem i spadaly obroty ale nie gasl. Gazowalem go na postoju i niby chodzily tak samo ale sprubuje podczas jazdy jeszcze bez przeplywki (naturalnie zapalila sie marchewka i blad). Po przyjezdzie wymienie ten krokowy i zaryzykuje z przeplywka (najwyzej ja sprzedam
)...Pzdr
MAF wątpliwy, dobre ma parametry z tego twego pomiaru.....