Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Temat: 1.9jtd 16v 140ps kosztorys wymiany uszczelki pod glowica

Użytkownik Rowerzysta Avatar klimek
    Mieszka w
    Orzesze
    Auto
    AR 147 1.9 jtd 16v

Domyślnie 1.9jtd 16v 140ps kosztorys wymiany uszczelki pod glowica

Witam. Prawdopodobnie padla mi uszczelka pod glowica i chcialbym sie dowiedziec ile wyniesie naprawa. Co warto przy okazjii zrobic jakie czesci sa potrzebne. Poprostu moze ktos z was mial taki problem z tym silnikiem. Chodzi mi o rozpis czesci i +/- kosz czesci. Sory za nowy temat ale nie znalazlem podobnego. Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar Lenix
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Była 147 2.0, jest GT i Saxo

Domyślnie

Co prawda u mnie uszczelka padla w dwu litrowym TSie ale czesci i robocizna pewnie podobna a wiec.
    Padla uszczelka bla bla. Na pewno potrzebujesz NOWEJ uszczelki pod glowice, kolektor ssacy, kolektor wydechowy i jesli miales dawno temu wymianiana uszczelke pod klawiature to tez nowa sie przyda. Do tego rozrzad i tu tez pytanie jak dawno temu byl wymieniany, jesli nie dalej niz 5 tys km temu to tylko nowy pasek. Przynajmniej u mnie byl tylko nowy pasek bo uszczelka wyszla po niecalym 1tys km od wymiany rozdzadu. Ja przy okazji rozebrania glowicy zregenerowalem wariata ale Ciebie to nie dotyczy. Do tego bylo planowanie glowicy i dodatkowo poprosilen o wymiane uszczelniaczy zaworowych, dotarcie gniazd i samych zaworow. Robocizna za sama glowice wyszla mnie niecale 500 zl ale wygladala jak nowa. Do tego nowy olej do silnika, plyn chlodzacy i zostaw sobie zapas kilku stowek jakby mialy sie.zerwac sruby np kolektora wydechowego- takie ryzyko :/ u mnie zerwala sie jedna. Koszt 60 zl. Reasumujac MNIE ta zabawa kosztowala w granicy ~1500 polskich złotych ale mialem lekki upust na robocizne bo po malej znajomosci

Wymazane sadzą z wydechu twojego JTDka

Ps. A jakie masz objawy ze twierdzisz ze to uszczelka ?

Wymazane sadzą z wydechu twojego JTDka

~ taka była piękna ! :C

Mieszka w
    Orzesze
    Auto
    AR 147 1.9 jtd 16v

Domyślnie

Objawy to: bialy dym z wydechu i znikajaca woda z zbiorniczka i robi sie szybko cisnienie w zbiorniczku. Co do rozrzadu to niewiem kiedy byl wymieniony bo jestem "szczesliwym posiadaczem ar od 3 miesiecy" a sprzedajacy mowil ze rozrzad robil przed sprzedaza

Użytkownik Romeo Avatar Lenix
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Była 147 2.0, jest GT i Saxo

Domyślnie

Nie ma faktur, nic nie robił. No to objawy się zgadzają, co prawda dizel to nie benzyna ale u mnie wyglądało to tak :

~ taka była piękna ! :C

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Licz się z tym, że może być głowica popękana i koszty znacznie wzrosną. Mnie takie coś 2300 zł kosztowało bez rozrządu.

Najczęściej z S3 mini
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Mieszka w
    Orzesze
    Auto
    AR 147 1.9 jtd 16v

Domyślnie

Oby nie glowica... lenix u mnie wyglada tak samo. Jesli by glowica poszla to raczej by byl ser pod korkiem a u mnie go niema. Mechanik powiedzial ze mogla szczelic w nietypowym miejscu i woda leci do wydechu. A i jeszcze dodam ze 1k km temu wymienilem olej i filtr i nie zauwazylem tam nawet najmniejszej kropli wody.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

W dieslu nie ma sera pod korkiem. A jak masz popękany płaszcz wodny z kanałem wydechowym (ja miałem 5 pęknięć) to wyda leci wydechem i płyn znika w moment. Spadku osiągów nie zauważysz.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Mieszka w
    Orzesze
    Auto
    AR 147 1.9 jtd 16v

Domyślnie

A jesli pękła to co sądzicie o tym http://www.apmotor.pl/glowice/cennik.html

Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Cytat Napisał klimek Zobacz post
    Objawy to: bialy dym z wydechu i znikajaca woda z zbiorniczka i robi sie szybko cisnienie w zbiorniczku. Co do rozrzadu to niewiem kiedy byl wymieniony bo jestem "szczesliwym posiadaczem ar od 3 miesiecy" a sprzedajacy mowil ze rozrzad robil przed sprzedaza
    Ka-Ka miał identyczne objawy. Koszt w serwisie prawie 4 tysie z rozrządem i wymianą wałka przy okazji.

Mieszka w
    Orzesze
    Auto
    AR 147 1.9 jtd 16v

Domyślnie

Cytat Napisał 1kolo2 Zobacz post
    Ka-Ka miał identyczne objawy. Koszt w serwisie prawie 4 tysie z rozrządem i wymianą wałka przy okazji.
    Serwisy omijam.. mam zle zdanie o nich. Po pierwsze gdy malowali nie sciagli uszczelek i szyb. Po drugie śrubki i śruby sa zjechane lebki. Po 3 kazda sruba jest inna i nie dokrecili paru rzeczy. Sruby od odmy zerwane gwint zostal. Zderzak na odpie**** poskladany. Uchwyty w lampach na kropelce.. a na te wszystkie prace sa faktury bo poprzedni wlasciciel oddawal do serwisow (roznych). Wole oddac samochod sprawdzonemu mechanikowi ktory skasuje polowe mniej i w dodatku będę mial wglad w naprawe bo moge przyjechac i zobaczyc