W tym roku na fiat-alfa-lancia za oryginalny dolny zapłaciłem chyba 950PLN. Pzdr.
W tym roku na fiat-alfa-lancia za oryginalny dolny zapłaciłem chyba 950PLN. Pzdr.
Ja od stycznia jeżdżę na TRW za 800 zł (z hurtowni) i nie mogę narzekać. Nawet miesiąc temu byłem na stacji diagnostycznej i wszystko OK. Zrobione ponad 10 000 km. Wymieniony razem z górnym.
Wszystkie elementy zawieszenia kupuję TRW.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
ja przejechalem juz 30 tys na Fascie za 490 zl.Narazie problemow nie bylo.Na ostatnim przegladzie diagnosta powiedzial mi, ze tylna tuleja jest troche popekana.Pozatym nic wiecej.Zobacze we wrzesniu na przegladzie
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Kupować oryginał czy TRW? Jak myślicie? Bo chyba zaczyna mi popukiwać dolny lewy po przebiegu 105 tys km.
Mało wytrzymał.
Bierz TRW i będziesz zadowolonyTylko z pewnego źródła. Przez serwis albo hurtownię.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Widziałeś ceny oryginałów? Nawet przy przyjęciu manewrow marketingowych, pozycjonowania cen itd. to już przesada z tym sztucznym wywindowaniem 'wartosci' za rzecz jakby nie było eksploatacyjną w aucie.
Grubo ponad 1 kpln za wahacz to już niezłe przegięcie - szukaj rozsądnego zamiennika.
Widziałem, są masakryczne, nie wiem w sumie co robić, sworzeń powoli klęka więc pora zmienić, na dodatek przy okazji zmieniam sprężyny i amorki :/
Ale jak czytam o tych reklamacjach TRW itd to chyba dorzucę kilka stówek i kupie tego z fiat-autoparts za 1100 :/
Są dwa rodzaje TRW, jedne 'TRW' z allegro, a drugie, trochę droższe z hurtowni, jedne mają 'wymalowany' znak TRW, a drugie-droższe wytłoczony, pojawiły się chińskie podróbki TRW które widocznie odbiegają jakością od oryginałów.
tuleje febi również zaczęły pukać... wychodzi że tuleje przeznaczone do ori wahacza nie pasują do wahacza vema, kurna tyle kasy na te tuleje i robocizne wydałem, że jeszcze trochę i miałbym nówki trw