Olej valvoline jest bardzo dobry. 10W60 też jest ok ale raczej jest sens go zalać jak masz zamiar jeździć baaaaardzo dynamicznie. Natomiast u mnie np po zalaniu 10W60 dużej różnicy w ubytku oleju nie było widać. Polecam też motul 10W40.
Dobra panowie. Od razu mowie szarpanie jak było tak jest. Co zrobiłem by zanikły. Wymiana świec, kabli , silniczka krokowego , pod miana wtrysków z innego auta nie szarpiącego, czujnika temperatury. A co do szarpanie to czasem np. jak jade na 3 biegu i puszcze gaz i za chwila tylko musnę pedał to zaczyna skakać dziwnena komputerze nie wykazało błędów. ehhh
To już było jakiś czas temu ale cena podobnie jak obecnie (link pierwszy poniżej), nie zastanawiałem się ilu pinowy, był tylko bosch i Magneti.
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/...powietrza.html
tak sobie trochę poszperałem i ciekawi mnie ten przepływomierz, skąd taka różnica w cenie?
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/...powietrza.html
Dopiszę jeszcze, że w warsztacie zdiagnozowali sondę, przepływomierz wg kompa był ok. Mimo tego po przeczytaniu kilku wątków na forum i innych źródłach zdecydowałem się na wymianę przepływki no i była to słuszna decyzja. Problemy na zimnym i skakanie jak żabka odeszły w niepamięć. Może sonda była też walnięta ale nie dawała jakiś specjalnych oznak zużycia więc została.
Ehh to moze tez podmienie przeplywomierz tylko skad ehh a czujnik temperatury wymienialem bo byl nie drogi i tak mi (eksperci).....doradzili ze moze chujowy odczyt i sanie nie dzialaja. A pytanie mam mozna.jakos przeczyscic przeplywke?
Przerabiałem to. U mnie w 145 była winna sonda lambda.
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?