Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Temat: [156] Zawieszenie - komu wierzyć ?

cin_ek
    Gość

Domyślnie

dzięki chłopaki za info od poniedziałku zaczynam działać z tym na dobre. dam znać co wkońcu kupiłem i czy wymiany coś poprawiły

cin_ek
    Gość

Domyślnie

Górne wahacze też do wymiany więc góra będzie TRW a dół Vema, jak na tym wyjdę czas pokaże. Tulejki zamówione po 18 zł szt. Łącznik stabilizatora zamawia mechanik za 50 zł. Pytałem komu wierzyć ? wyszło że zaufałem temu ostatniemu obym się nie mylił :wink: Górne wahacze zamawiam na allegro u tanifiat za 139, dolne idę szukać. Dam znać jak będzie po wymianie i jak to się sprawuje.

pedro220
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cin_ek
    Górne wahacze też do wymiany więc góra będzie TRW a dół Vema, jak na tym wyjdę czas pokaże. Tulejki zamówione po 18 zł szt. Łącznik stabilizatora zamawia mechanik za 50 zł. Pytałem komu wierzyć ? wyszło że zaufałem temu ostatniemu obym się nie mylił :wink: Górne wahacze zamawiam na allegro u tanifiat za 139, dolne idę szukać. Dam znać jak będzie po wymianie i jak to się sprawuje.
    Wymieniałem u siebie ostatnio kompletne zawieszenie z przodu. Moja rada jest taka, że kup dolne TRW też u "tanifiat" przy kupnie kompletu: 2xwahacz górny + 2xwahacz dolny dostałem cenę : dolny 130. górny 310 i do tego szybka przesyłka gratis. Polecam tego Pana, bardzo konkretny i uczciwy a części są oryginalne (z wytłoczeniami).

cin_ek
    Gość

Domyślnie

pedro z Twojej propozycji wyszło 880 zł za komplet w moim wychodzi 644 zł więc 216 zł jestem do przodu które przydadzą się na koszty robocizny mechanika. Oby oszczędności się nie zemściły, ale co robić jak jeszcze zostaje błotnik i inne zobowiązania finansowe a podwyżki nie dają Droga ta Bella ale tym bardziej droga sercu. Rozumie że części od tanifiat i italtechnik to oryginały. A może inaczej zrobić dół TRW a góra Vema? w sumie bardziej zniszczone mam dolne więc może one szybciej się zużywają.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Wesolatempra
    Mieszka w
    Warszawa - Żoliborz
    Auto
    AR 156 1.9 JTD (115+) '01 oraz AR 156 SW 2.4 (150+) '02

Domyślnie

Podobno szybciej padają górne... ale chyba nie jest to regułą. Ja bym robił wszystko na TRW od taniegofiata, albo dodał dolne Vemowskie od Kordiego (też allegro). A czeka i mnie robota ale zwlekam, niech załatają dziury po zimie choć trochę...
    "Mikołaj jak są ograniczenia, to zawsze sobie jedynkę z przodu dopisuje... ale i tak się ledwo wyrabia "

Moje ex:
    Fiat Tempra 1.6 LPG '95, AR 156 1.8 TS + LPG '98, Opel Vectra C 2.2 DTI '03
    Moje aktualne:
    AR 156 1.9 JTD '01 - będzie na sprzedaz
    AR 156 SW 2.4 '02 - juz kupiona, się szykuje do jazdy.

Polecam żaluzje od sąsiada: rolety warszawa

cin_ek
    Gość

Domyślnie

a więc kupiłem górne TRW od tanifiat i dół VEMA od italtechnik czekam na przesyłkę i później wymiana oby szybko bo tłucze z przodu niechudo już. Italtechnik to klasa obsługa, zadzwoniłem z pytaniem czy ma VEMA i od ręki wystawił na Allegro później oddzwonił zapytał czy już widziałem i czy kupiłem. Pogadaliśmy jeszcze o jakości takiego rozwiązania, fachowo doradził i odradził FAST jako nie wiadomo co. Także jakby ktoś potrzebował to polecam

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie

Ja dzisiaj zakupiłem górny wahacz z TRW
    I zastanawia mnie jedna sprawa, otóż:
    Obok napisu TRW widać wyszlifowane dwa punty, a raczej plamy. Ewidentnie jakby było tam wcześniej coś, czego nie powinien konsument zobaczyć.
    Jak sądzicie, co to mogło być? Oznaczenie części jako fabrycznej? napis Made in China?
    Dodam, że zapakowane było to w oryginalnym worku, bez możliwości rozpakowania

cin_ek
    Gość

Domyślnie

puotek a u kogo to kupiłeś? jak dostane swoje to napisze co na nich miałem.

to jest zdjęcie wahacza TRW sprzedawanego przez tanifiat na allegro a jest to raczej zaufana osoba porównaj ze swoim

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie

Kupiłem za pośrednictwem swojego sklepu u dystrybutora TRW, towar z pewnej ręki.

Ale już wiem czego brakuje.
    Znaczka obok napisu TRW i symbolu powyżej.
    Wynika to pewnie z tego, że odlew szedł na linii produkcyjnej do O.E., a ostateczna sprzedaż w paczce TRW, w której już producent nie może się markować symbolem oryginalnym części, ani tym logiem obok

Tak wnioskuję

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Wesolatempra
    Mieszka w
    Warszawa - Żoliborz
    Auto
    AR 156 1.9 JTD (115+) '01 oraz AR 156 SW 2.4 (150+) '02

Domyślnie

Oznaczenia producenta (TRW, Vema itp.) powinny znajdować się w kilku miejscach na wahaczu. Pierwsza rzecz to sam kawałek żelastwa, potem na rewersie sworznia i przy tulejkach także. Jeśli oznaczenie jest tylko jedno, a np. na sworzniu już nie ma, to możliwe jest, że wahacz trw, ale sworzeń "made in china"...
    "Mikołaj jak są ograniczenia, to zawsze sobie jedynkę z przodu dopisuje... ale i tak się ledwo wyrabia "

Moje ex:
    Fiat Tempra 1.6 LPG '95, AR 156 1.8 TS + LPG '98, Opel Vectra C 2.2 DTI '03
    Moje aktualne:
    AR 156 1.9 JTD '01 - będzie na sprzedaz
    AR 156 SW 2.4 '02 - juz kupiona, się szykuje do jazdy.

Polecam żaluzje od sąsiada: rolety warszawa